Ο Ασαντ τους πολεμά με τα ίδια τους τα όπλα; Μετά τη Ράκκα η ώρα της Χασάκα - Νέα αντάρτικη ομάδα βάζει στον σταυρό Τούρκους και Αμερικάνους

Οι εξελίξεις στην ανατολική Συρία τις τελευταίες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές αλλά περνούν στα ψιλά γράμματα.

Του Στρατή Μαζίδη

Μετά το σχηματισμό της ένοπλης ομάδας "Λαϊκή Αντίσταση στην Ανατολική Περιοχή" στη Ράκκα η πραγματοποίησε ήδη την πρώτη επίθεση κατά αμερικανικής βάσης και του τοπικού κόμματος Future Syrian Party που ζητά συμφιλίωση με τη Δαμασκό, η φωτιά εξαπλώνεται βορειότερα.

Εκτός από την κατάταξη 1500 γηγενών ανδρών από το Καμισλί και τη Χασάκα στις τάξεις του συριακού στρατού, παρουσιάστηκε και η οργάνωση "Λαϊκή Αντίσταση της αλ-Χασάκα" η οποία έχει ως σκοπό την εκδίωξη Αμερικανών και Τούρκων στοχεύοντας σε στρατιωτικούς τους στόχους. Επί του παρόντος τουρκικοί στόχοι στη Χασάκα δεν υπάρχουν, όμως ο Ερντογάν προδιαθέτει για επιχείρηση στα ανατολικά.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης

Η Δαμασκός αποκτά την κατάλληλη στιγμή σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή. Αυτό που λογικά προβληματίζει τις ΗΠΑ και τις SDF είναι ότι οι γηγενείς, οι κάτοικοι δηλαδή της περιοχής συντάσσονται ανοικτά με τον στρατό είτε οργανώνονται σε ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες υπέρ της Δαμασκού.

Προφανώς μετά από επτά χρόνια πολέμου διαπίστωσαν ποιοι είναι σταθεροί στη γραμμή τους ενώ σίγουρα δεν επιθυμούν να δουν τον Ερντογάν πάνω από το κεφάλι τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των 1500 ανδρών που εντάχθηκαν στο στρατό είναι πρώην λιποτάκτες και αντάρτες που έκαναν χρήση της συμφωνίας συμφιλίωσης.

Και φυσικά τίθεται το εύλογο ερώτημα. Οι δύο ένοπλες ομάδες σχηματίστηκαν τυχαία ή μήπως αποτελούν έναν ευρύτερο σχεδιασμό Δαμασκού - Τεχεράνης (ίσως και Μόσχας) ώστε να πολεμηθούν οι ξένοι εισβολείς στη Συρία με τη μέθοδο του γαλλικού μπιλιάρδου, ήτοι της σπόντας; Με απλά λόγια. Πολέμησαν τον Ασαντ με ένοπλες ομάδες, ο Σύριος Πρόεδρος τώρα ετοιμάζεται να τους το ανταποδώσει.

Φωτογραφίες σήμερα από τη Χασάκα από το Maytham Alashkar.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail