Συναγερμό στην Αγκυρα προκαλεί ο Αμπντουλάχ Γκιουλ

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός Binali Yıldırım δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Abdullah Gül θα έπρεπε να είχε σταθεί στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ), το οποίο συνίδρυσε, αντί να αποτελεί το κέντρο φημών για τη δυνητική του προεδρική υποψηφιότητα.

Μιλώντας σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, ο Yıldırım είπε ότι ο Gül θα πρέπει να ανακοινώσει το επόμενο βήμα του σχετικά με την πιθανή προεδρική του υποψηφιότητα και να μην καταλάβει πλέον την πολιτική ατζέντα της Τουρκίας.

"Ο κ. Abdullah είναι φίλος μας στην οικογένεια του κόμματος AK, το κόμμα του έχει δώσει όλες τις δυνατές θέσεις, δεν υπάρχει τίποτα νέο που μπορούμε να προσφέρουμε", δήλωσε ο Yıldırım.

Σύμφωνα με τις φήμες που έρχονται από την Άγκυρα, το ισλαμικό συντηρητικό Κόμμα Felicity (SP) «πιέζει» για την υποψηφιότητα του Gül και προσπαθεί να πείσει το Λαϊκό Κόμμα του Δημοκρατικού Λαϊκού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και το νεοσύστατο Καλό Κόμμα να τον στηρίξουν ως κοινή υποψηφιότητα απέναντι σε εκείνη του Recep Tayyip Erdoğan.

Λόγω της εσωκομματικής κριτικής κατά του Gül σε συνδυασμό με την πρόεδρο του Καλού Κόμματος IP, Meral Akşener, που δηλώνει ότι θα είναι υποψήφια πρόεδρος, το CHP λέγεται ότι δεν σκέπτεται να εξετάσει την στήριξη μιας υποψηφιότητας του Gül.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail