Υστερία με το Ισραήλ έπαθε ο Ερντογάν - Τον προσγείωσε απότομα ο Νετανιάχου

© Reuters
Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε μια έντονη επίθεση εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καλώντας τον ισραηλινό ομόλογό του «ηγέτη τρομοκρατικού κράτους» μετά το θανατηφόρο πυροβολισμό διαδηλωτών στη Γάζα.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά στο συνέδριο του κόμματός του στη νότια Τουρκία. Απευθυνόμενος στην εκδήλωση, ο πρόεδρος χτύπησε την κριτική του Netanyahu για τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία. "Δεν χρειάζεται να πω στον κόσμο πόσο σκληρός είναι ο ισραηλινός στρατός. Μπορούμε να δούμε τι κάνει αυτό το τρομοκρατικό κράτος εξετάζοντας την κατάσταση στη Γάζα και την Ιερουσαλήμ", δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Daily Sabah.

"Το Ισραήλ διεξήγαγε σφαγή στη Γάζα και ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης. Θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε τον Ισραηλινό τρόμο όλη την ώρα και σε όλες τις πλατφόρμες", πρόσθεσε.

Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν είναι μόνο το τελευταίο επεισόδιο σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο πόλεμο λέξεων μεταξύ των δύο εθνών. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο Ερντογάν έκανε πρωταπριλιάτικο αστείο, όταν ο εκπρόσωπός του χαρακτήρισε τη δολοφονία των διαδηλωτών στη Γάζα ως "απάνθρωπη".

Γράφοντας στο Twitter, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τις ισραηλινές δυνάμεις ως "τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο" και κατηγόρησε τον τουρκικό στρατό για το βομβαρδισμό αμάχων. "Ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο δε θα διδάσκεται από εκείνους που έχουν βομβαρδίσει  αδιάκριτα τον άμαχο πληθυσμό για χρόνια", δήλωσε ο Νετανιάχου. "Προφανώς, αυτή είναι η μέρα που γιορτάζεται η Πρωταπριλιά στην Άγκυρα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail