Μοντέλο με πλούσια προσόντα αλλά ανύπαρκτο μυαλό πήγε να αλλάξει το χρώμα των ματιών της και κατέληξε με γλαύκωμα

Freepen.gr - Ένα μοντέλο του Instagram που υποβλήθηκε σε μια αμφιλεγόμενη διαδικασία για να αλλάξει το χρώμα των ματιών της, λέει ότι έχει τώρα την όραση ενός 90χρονου.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk και ο Stephen Matthews, η Nadinne Bruna, 32 ετών, απώλεσε το μεγαλύτερο μέρος της όρασής της μετά από τη θεραπεία εισαγωγής εμφυτευμάτων σιλικόνης στα μάτια της, για να τα γυρίσει σε ανοιχτό γκρι.

Το μοντέλο της Αργεντινής, που ζει στο Μαϊάμι, πέταξε στη Μπογκοτά της Κολομβίας για να ακολουθήσει τη διαδικασία η οποία δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ.


Η όρασή της ήταν συνεχώς θολή και τα μάτια της έμειναν κόκκινα και επίπονα για μήνες - αναγκάζοντάς της να σταματήσει να συμμετέχει σε φωτογραφήσεις από όπου έβγαζε τα προς το ζην.

Και τώρα, η Bruna, η οποία έχει 198.000 οπαδούς στο Instagram, έχει μείνει με μη αναστρέψιμη ζημιά στα μάτια της που έχει χαράξει τη ζωή της έχοντας βυθιστεί σε κατάθλιψη.

Η Bruna, η οποία υποβλήθηκε στη διαδικασία το Σεπτέμβριο του 2016, μίλησε σήμερα για την τρομακτική δοκιμασία της για πρώτη φορά.

Είπε: «Πριν από αυτή τη χειρουργική επέμβαση τα μάτια μου ήταν εντελώς υγιή. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν τόσο αφελής. Από την χειρουργική επέμβαση είχα θολή όραση. Για περίπου ένα χρόνο τα μάτια μου ήταν συνεχώς κόκκινα και είχα φαγούρα. Οι κόρες μου δεν μπορούν πλέον να προσαρμοστούν στο φως, έτσι είμαι πολύ φωτοευαίσθητη τώρα. Αυτή η χειρουργική επέμβαση γ...σε τη ζωή μου. Η βλάβη στην όραση μου είναι μόνιμη, πρέπει να κάνω μεταμόσχευση κερατοειδούς και έχω και καταρράκτη».

Η Bruna, η οποία έμεινε με γλαύκωμα λόγω βλάβης στο οπτικό της νεύρο, πρόσθεσε: «Μετά από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, έπεσα σε βαθιά κατάθλιψη. Είμαι πολύ ισχυρός άνθρωπος, συνήθως πολύ γενναίος και πολύ έξυπνος, αλλά με αυτό ήμουν εντελώς ηλίθια. Έδειξα εμπιστοσύνη στο λάθος άτομο. Τώρα έχω την όραση μιας 90χρονης κυρίας, αλλά ελπίζω να μπορώ να κρατήσω το γλαύκωμα μου υπό έλεγχο».

Η κ. Bruna επέστρεψε στην Κολομβία δύο φορές το περασμένο έτος, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, για δύο περαιτέρω διαδικασίες για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη ζημιά στο μάτι της.

Ωστόσο, ποι ροσπάθειες να σώσει την όρασή της ήταν ανεπιτυχείς και αναγκάστηκε να αναζητήσει ιατρική φροντίδα πίσω στις ΗΠΑ.

Μια ομάδα οφθαλμιάτρων στο Ινστιτούτο Μάστολ Palcom Eye του Μαϊάμι, με επικεφαλής τη Δρ Ranya Habash, αφαίρεσε τα επικίνδυνα εμφυτεύματα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Δρ Habash χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση της Nadinne ως επιλογή της να προκαλέσει «ανεπανόρθωτη» βλάβη στα μάτια της.

Είπε: «Το ζήτημα με την έγχυση πλάκας σιλικόνης στο μάτι είναι ότι φράζει την αποστράγγιση του ματιού, σαν να μπλοκάρει ένα νεροχύτη. Η πίεση αυξάνει και χτίζεται μέσα στο μάτι, προκαλώντας φλεγμονή και βλάπτει τις δομές. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αυτές οι διαδικασίες δεν είναι εγκεκριμένες από την FDA και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε δει τις μακροπρόθεσμες και ανεπανόρθωτες βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν. Τα προβλήματα ματιών της Nadinne είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσει για το υπόλοιπο της ζωής της».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail