Γιατί δε μας δίνει καμία σημασία ο ομόδοξος Πούτιν παρά τις προφητείες και τις προσδοκίες

ErikaWittlieb - pixabay
Γιατί δε μας δίνει καμία σημασία ο ομόδοξος Πούτιν ο οποίος έχει και την αποστολή να εκπληρώσει προσδοκίες και προφητείες ως προς τον Ελληνισμό;

Του Στρατή Μαζίδη

Για τον πολύ απλό λόγο που δε μας δίνει σημασία κανείς διεθνώς. Και ποιος είναι αυτός; Είμαστε χώρα μικρού διαμετρήματος. Δεν κάνουμε business. Δεν έχουμε διαχρονική εθνική στρατηγική. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή μέσω διορισμών σε άχρηστους δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια το μοίρασμα πρόωρων συντάξεων.

Εμείς δεν κάνουμε αγωγούς, δε δίνουμε λιμάνια, δε δημιουργούμε υποδομές, δεν έχουμε μεγάλα σχέδια στα σκαριά. Ο πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιού της Τουρκίας είναι ένα τρανό παράδειγμα. Την ώρα που εμείς ευελπιστούσαμε να εξάγουμε κανένα ροδάκινο στα ρωσικά παντοπωλεία και μανάβικα, οι Τούρκοι έκαναν business. Εμείς θα μιλούσαμε ποτέ για κάτι αντίστοιχο με το Ακουγιού; Κι αν ναι, μετά από όσα χρόνια θα προχωρούσε ύστερα από διαδικασίες, γραφειοκρατίες, ενστάσεις, μελέτες κ.ο.κ.;

Επίσης αποθηκεύσαμε τους πυραύλους S-300 στην Κρήτη αντί να τους εγκαταστήσουμε στη Χίο, τη Ρόδο και την Σκύρομ κάνοντας την πρώτη βολή με 14 χρόνια καθυστέρηση κι ενώ το σύστημα είναι μεν υψηλών προδιαγραφών αλλά βλέπει πια την σκιά των S-400 και των υπό υλοποίηση S-500. Οι Τούρκοι όμως ζητούν S-400 και συμπαραγωγή. Στο Eurofighter και το F-35 δε μας ενδιέφερε να μετάσχουμε.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η υψηλή διπλωματία σε στρατιωτικό επίπεδο της Αιγύπτου. Παρά τα πολλά οικονομικά της προβλήματα, δεν έκοψε από την άμυνα. Πλοία και αεροπλάνα από τη Γαλλία, υποβρύχια από την Ολλανδία, άλλα αεροπλάνα από τη Ρωσία και διατήρηση του αμερικανικού οπλοστασίου. Εμείς δε δώσαμε ούτε μια ευκαιρία στο εθνικό πλοίο, το ΑΛΣ ώστε και το ναυτικό μας να ενισχύσουμε και δουλειές να ανοίξουμε και εξαγωγές να κάνουμε.

Επίσης το φορολογικό / ασφαλιστικό καθεστώς είναι τέτοιο που όχι μόνο δεν έλκει, αλλά διώχνει κι όσους υπήρχαν.

Σε πολύ απλά λόγια διεξάγεται ένα παιχνίδι με συγκεκριμένους όρους. Οι ξένοι βλέπουν ότι εμάς είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ δε μας ενδιαφέρει και δεν παίζουμε. Για αυτό και δε μας υπολογίζουν. Η Τουρκία όμως παίζει. Και την υπολογίζουν.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...