Παγκόσμια σύγκρουση γύρω από το νερό - Πως απαξιώνονται οι δημόσιοι φορείς για να περάσει στα χέρια πολυεθνικών

congerdesign - pixabay
Σε εξέλιξη είναι πλέον η παγκόσμια σύγκρουση, όπου οι πολυεθνικές επιχειρούν να πείσουν ότι το νερό είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό τα κράτη, την ώρα που τα φαινόμενα λειψυδρίας σε χώρες όπως η Ελλάδα σε συνδυασμό με την απαξίωση των δημόσιων φορέων του νερού, οδηγούν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις , λέει ο οικονομικός αναλυτής και επικεφαλής του analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος, στον 98,4.

Το αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο, δεν μπορεί να κρύψει την δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως τις περιγραφές περί μεγάλου κατ κεφαλήν χρέους, όταν το μεγάλο θέμα είναι η ανυπαρξία παραγόμενου πλούτου και ανάπτυξης στη χώρα, λέει ο οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος.

Ωστόσο ο ίδιος άνοιξε το άγνωστο κεφάλαιο του νερού που μετατρέπεται σταδιακά σε νέο μοχλό κέρδους και εκμετάλλευσης για τις πολυεθνικές ανά τον πλανήτη. Όπως είπε, είναι σε εξέλιξη η παγκόσμια σύγκρουση , όπου οι πολυεθνικές επιχειρούν να πείσουν ότι το νερό είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό τα κράτη, την ώρα που τα φαινόμενα λειψυδρίας σε χώρες όπως η Ελλάδα σε συνδυασμό με την απαξίωση των δημόσιων φορέων του νερού, οδηγούν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail