Το συγκινητικό παρασκήνιο της απόφασης του Στέλιου Σκλαβενίτη να μην ανοίξει τα καταστήματα την Κυριακή

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον επιχειρηματία Στέλιο Σκλαβενίτη, ο οποίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αγάπης ανάμεσα στους συνεργάτες του αλλά και τους εργαζομένους στην αλυσίδα του.

Ο Σκλαβενίτης έχαιρε εκτίμησης και στην κοινή γνώμη μετά την απόφασή του να μην ανοίγουν τα καταστήματά του την Κυριακή. Ωστόσο ήταν άγνωστος ο λόγος της απόφασης αυτής. Κατά την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, ένας από τους στενούς του συνεργάτες αποκάλυψε το παρασκήνιο της απόφασης αυτής:

«Ο Στέλιος βρισκόταν σε συζητήσεις για το αν πρέπει να ανοίγουμε κι εμείς ή όχι. Βγαίνοντας από το γραφείο του, άκουσε τον γιο μιας υπαλλήλου να της λέει: 'γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης; Αφού την Κυριακή δεν θα ‘σαι σπίτι μας!'. Του πήρε μόλις ένα λεπτό να επεξεργαστεί αυτό που μόλις είχε ακούσει από τον μικρούλη. 'Δεν ανοίγουμε!' ήταν η τελική του απόφαση».

Αναφορικά με την καλοσύνη του χαρακτήρα του τόνισε: «Τον Αύγουστο του 2009, στη μεγάλη πυρκαγιά του κεντρικού κτιρίου στο Περιστέρι, ο Στέλιος μάς είδε δακρυσμένους απέξω και ήρθε και μας είπε 'μη στενοχωριέστε… σημασία έχει που δεν έπαθε κανείς τίποτα. Δεν πειράζει. Θα το φτιάξουμε καλύτερο!'. Αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε τις δυνάμεις του Καλού. Και προκαλούσε ένα σιωπηλό ντόμινο καλοσύνης που περνούσε από άνθρωπο σε άνθρωπο, σε έναν τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό κλάδο, όπως είναι το οργανωμένο λιανεμπόριο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail