Πιάστηκαν ξανά κορόιδα της ιστορίας οι Κούρδοι; Η Αγκυρα ανακοίνωσε συμφωνία με ΗΠΑ για την Ιεράπολη και απόσυρση της YPG!

Στρατής Μαζίδης

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα επιβλέψουν την απόσυρση της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG από την Ιεράπολη (Manbij) ενώ Τούρκοι και Αμερικάνοι στρατιώτες θα παρέξουν ασφάλεια στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu μιλώντας σε δημοσιογράφος κατά την πτήση του προς Μόσχα.

Μια ομάδα εργασίας έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο και η επόμενη συνάντηση επίκειται στις 19 Μαρίου στην Ουάσινγκτον.

Ο Çavuşoğlu ανέφερε ότι αν η YPG δεν αποσυρθεί τότε θα διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση και όχι μόνο στην Ιεράπολη αλλά και ανατολικά του Ευφράτη.

Την είδηση αναφέρει η Hurriyetdailynews. Αξίζει όμως να σημειώσουμε αναφορές στο διαδικτύο που κάνουν λόγο για πώληση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε Κούρδους στην Ιεράπολη προκειμένου να εγκαταλείψουν την πόλη.

Οι Κούρδοι φαίνεται ότι για άλλη μια φορά πιάνονται κορόιδα της ιστορίας. Στις περιοχές που ήλεγχαν πληθυσμιακά έρχονται να κάνουν κουμάντο οι τρομοκράτες του FSA υπό την τουρκική σημαία. Οι ΗΠΑ τους άφησαν απροστάτευτους όχι μόνο στην Αφρίν αλλά πλέον και στην Ιεράπολη. Τους χρησιμοποίησαν, τους έβαλαν να πολεμήσουν και να μετρήσουν σε θύματα σε περιοχές που δεν είχαν κανένα λόγο να βρεθούν (πχ Ράκκα) και τώρα τους εγκαταλείπουν διότι προφανώς προτιμούν να τεμαχίσουν τη Συρία με την παρέα της Αγκυρας και των τρομοκρατών που εξέφρεψαν. Η Αγκυρα άλλωστε είναι ακριβός πελάτης. Αγοράζει F-35 για την πολεμική αεροπορία της και boeing για την THY. Επίσης...δεν πρέπει να αγοράσει τους S-400.

Τελικά οι Κούρδοι κινδυνεύουν να χάσουν πολύ περισσότερα από όσα νόμιζαν. Το ερώτημα είναι αν μπορούν μια φορά να αξιολογήσουν σωστά τα δεδομένα και να λάβουν τις ορθές αποφάσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail