Ο κακός χαμός - Η Τουρκία περικυκλώνει την Αφρίν, οι Κούρδοι αφήνουν την Ανατολική Συρία, το ISIS ετοιμάζει αντεπίθεση και...μια φωτογραφία να τρελαίνεσαι

Στρατής Μαζίδης

Η τουρκική επιχείρηση "κλάδος ελαίας" στο συροκουρδικό καντόνι της Αφρίν φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ξεμπλοκάρει το τελευταίο διάστημα. Ο τουρκικός στρατός και οι τρομοκράτες του FSA έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο ενώ πλέον όπως μπορείτε να δείτε και στο χάρτη, το σχέδιο είναι να φτάσουν στα περίχωρα της πόλης από δύο μεριές.

Η σημερινή απόσταση που χωρίζει τους δύο άξονες είναι περίπου 20-21 χλμ. Αυτό όμως έχει περαιτέρω συνέπειες σε όλα τα μέτωπα. Ήδη περισσότεροι από 1.700 μαχητές από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SF) έφυγαν από την ανατολική Συρία και την κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη για να βοηθήσουν τους συμμάχους τους στην Αφρίν.

Αυτό όμως δεν περνά απαρατήρητο από το ISIS το οποίο έχει διατηρήσει κάποιους θύλακες στην περιοχή και σχεδιάζει μεγάλη κινητοποίηση για αντεπίθεση σε βάρος των δυνάμεων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

Πληροφορίες του αραβικού almasdarnews κάνουν λόγο για μια επιχείρηση του ISIS που αποσκοπείστην αποκατάσταση του ελέγχου σε βασικές περιοχές κατά μήκος του άξονα του ποταμού Ευφράτη, των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και ορισμένων μεγάλων πόλεων.

Εάν είναι αλήθεια, ο μόνος εύλογος στόχος για το ISIS φαίνεται να είναι οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, οι οποίες εδρεύουν στις περιοχές Deir Ezzor και Hasakah.

Το αραβικό δίκτυο δημοσιεύει και φωτογραφίες από την αναχώρηση αυτή όπου εδώ βλέπουμε το παράδοξο, εκτός από τις σημαίες των SDF, να κυματίζουν στα οχήματα και σημαίες του FSA, αυτών δηλαδή τους οποίους πηγαίνουν να πολεμήσουν!


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail