Κοινή δράση της Ελληνικής & Αρμένικης Διασποράς να "καταρρίψουν" την πώληση των F-35 στην Τουρκία

CC0
Freepen.gr - Μια ελληνοαμερικανική οργάνωση, η Hellenic American Leadership Council και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να σταματήσουν την πώληση των 100 αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία εξαιτίας των συνεχιζομένων και κλιμακούμενων προκλήσεων της Αγκυρας αναφέρει το sputniknews.com.

"Έχουμε ξεπεράσει την υπερβολική ρητορική που χρησιμοποιεί η Τουρκία, η οποία φαίνεται να θέλει να ανταγωνιστεί τη Βόρεια Κορέα για τις πιο προκλητικές δηλώσεις: τις ενέργειές της στο Αιγαίο , τις NAVTEX και τις ΝΟΤΑΜ και την ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων ενάντια στην ενεργειακή εξερεύνηση στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου προκαλούν μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να καταστήσει την κρίση των Ιμίων να φαντάζει ήπια », δήλωσε ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής της Hellenic American Leadership Council.

Το Κογκρέσο έχει ήδη δείξει την προθυμία να σταματήσει τις παραδόσεις όπλων στην Τουρκία. Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε να εμποδίσει συμφωνία ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση ημι-αυτόματων χειροβομβίδων και πυρομαχικών στην Τουρκίας τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την επίθεση σε διαδηλωτές στις ΗΠΑ από τους άνδρεας της ασφαλείας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο.

"Θα υπάρξει πολύ ισχυρή αντιπολίτευση στο Κογκρέσο - το οποίο ήδη ενεργούσε εναντίον των πωλήσεων φορητών όπλων στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας - και στην οποία έχουν κυκλοφορήσει μέτρα κατά της μεταφοράς F-35", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου, σημειώνοντας ότι οι αντίπαλοι της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον αυξάνονται σε αριθμό ενώ τα μέλη του Κογκρέσσου που είναι πρόθυμα να υπερασπιστούν την Τουρκία είναι περιορισμένοι σημαντικά.

"Η Τουρκία ήταν ένας αναξιόπιστος σύμμαχος", πρόσθεσε ο Ζεμενίδης. "Η Τουρκία ήταν αμφίθυμη για την καταπολέμηση της ISIS [Daesh], η οποία ανάγκασε τις ΗΠΑ να αναζητήσουν άλλους συμμάχους." Όταν οι Κούρδοι εμφανίστηκαν ως οι πιο αποτελεσματικοί σύμμαχοι κατά του ISIS, η Τουρκία έλαβε στρατιωτική δράση εναντίον τους. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παραγνωρίσουν ότι τα όπλα τους χρησιμοποιούνται από έναν ονομαστικό σύμμαχο για να υπονομεύσουν τους στρατηγικούς στόχους και τα συμφέροντά τους".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail