Έτσι γίνονται οι γεωπολιτικές business - Η Αίγυπτος ξεκινά γραμμή παραγωγής των ρωσικών αρμάτων μάχης T-90S

Freepen.gr - Τα ρωσικά άρματα μάχης T-90S βρίσκονται ήδη σε πολεμική υπηρεσία με δύο αραβικούς στρατούς, τις συριακές δυνάμεις και ιρακινές σιίτες ένοπλες ομάδες που αγωνίζονται υπό ιρανική διοίκηση.

Η Αίγυπτος θα αρχίσει να συναρμολογεί τα πρώτα T-90S προς το τέλος του 2019 στο εργοστάσιο επισκευής αρμάτων μάχης Abu Zaabal έξω από το Κάιρο, στο Military Factory 200. Ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στη Μέση Ανατολή μετατράπηκε από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δυνάμεις για την παραγωγή του αμερικανικού τανκ M1A1 που βρίσκεται σε υπηρεσία με τον αιγυπτιακό στρατό.

Ρώσοι τεχνικοί που βρίσκονται στην Αίγυπτο εργάζονται σε μια νέα γραμμή συναρμολόγησης, με την τεχνολογία που παρέχεται από τους Ρώσους κατασκευαστές Uralvagonzavod. Η έκδοση T-90S που έχει άδεια για την Αίγυπτο με κινητήρα 1.000hp (750kW) παράγεται από το ρωσικό εργοστάσιο τρακτέρ Chelyabinks, είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα στόχευσης ημέρας και νύχτας και είναι σε θέση να εκτοξεύσει 9M119 Refleks αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα μέσω του 2A46M των 125mm. 

Αιγυπτιακές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 200 θα έχει την ικανότητα να συναρμολογεί κάθε χρόνο 50 άρματα μάχης T-90S \ SK από το 2019 έως το 2026.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail