Γεωπολιτικός σεισμός χωρίς τουφεκιά - Πως ο Πούτιν μπορεί να κάνει εφιάλτη για το ΝΑΤΟ την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Freepen.gr - Ο πάντα καλά διαβασμένος Θανάσης Κ. που πάντα στοιχειοθετεί αναλύει μεταξύ άλλων ένα σενάριο εξέλιξης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ο Θανάσης Κ. ξεδιπλώνει ένα σενάριο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας με παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, Πούτιν:

Γιατί Ελλάδα και Τουρκία είναι τυπικά μέλη της ίδιας Συμμαχίας, αλλά η σύλληψη δύο στρατιωτικών της μίας χώρας από μια σύμμαχο χώρα ΔΕΝ είναι «συμμαχική» ενέργεια! Είναι ενέργεια μεταξύ εχθρών, όχι «συμμάχων»…

Και μάλιστα είναι εχθρική ενέργεια σε καιρό πολέμου, ούτε καν ενέργεια μεταξύ μη συμμάχων σε καιρό Ειρήνης…

Η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αποκαλύπτει διεθνώς ότι το ΝΑΤΟ είναι μια «σκιά», ένα «απομεινάρι» του παρελθόντος (relic of the past) - δεν είναι πια και δεν λειτουργεί ως «συμμαχία».

Το πράγμα όμως, μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο για το ΝΑΤΟ:

Φανταστείτε, ο Ερντογάν να απελευθέρωνε τους δύο κρατουμένους, χωρίς «ανταλλάγματα», επειδή του το ζήτησε ο… Πούτιν - ο Ρώσος Πρόεδρος επικαλούμενος το Ορθόδοξο Πάσχα! («Νοητικό πείραμα» το λένε αυτό, κι είναι μια «άσκηση» πολύ χρήσιμη στην Ανάλυση…)

Δεν λέω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν λέω κάν, ότι είναι «πιθανό» (ή «απίθανο») να συμβεί…

Λέω απλώς, φανταστείτε να συνέβαινε…

Θα ήταν αληθινός γεωπολιτικός σεισμός (χωρίς να πέσει τουφεκιά!)

Γιατί θα αποδεικνυόταν πως ο «εχθρός» του ΝΑΤΟ - η Ρωσία - έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να λύνει εσωτερικές «εμπλοκές» του ΝΑΤΟ - που δεν θα έπρεπε να είχαν υπάρξει, έτσι κι αλλιώς - απ’ ό,τι τα υπόλοιπα μέλη κι ολόκληρος ο μηχανισμός της ΝΑΤΟίκής Συμμαχίας.

Θα ήταν το απόλυτο ρεζίλεμα του ΝΑΤΟ!

--Εμείς ασφαλώς θα το πανηγυρίζαμε, γιατί θα τελείωνε η περιπέτεια των δικών μας ανθρώπων.

--Ο Ερντογάν θα το έπαιζε «μεγαλόψυχος» - κι ας ήταν αυτός που μετέτρεψε ένα ασήμαντο περιστατικό σε μείζονα διεθνή εμπλοκή.

--Ο Πούτιν θα εμφανιζόταν ως «μεγάλο ειρηνοποιός», αφού έλυσε ανθρωπιστικό πρόβλημα, αλλά και «μεγάλος παίχτης», αφού ξεμπλόκαρε το ίδιο το ΝΑΤΟ, με το οποίο κατά τα άλλα βρίσκεται σε πολύ ψυχρές σχέσεις σήμερα (αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών κλπ.).

Πράγματι, απόλυτο ρεζίλεμα για το ΝΑΤΟ!

--Κανείς δεν θα έλεγε διεθνώς, πως την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την πέτυχε η… «σώφρων» ελληνική εξωτερική πολιτική!

--Κανείς δεν θα έλεγε διεθνώς, πως την απελευθέρωση την πέτυχε ο Ζαν Κλόντ Γιουγκέρ, που πράγματι είχε εκφράσει προ ημερών την «ευχή» να γυρίσουν σπίτια τους οι δύο Έλληνες κρατούμενοι πριν το Ορθόδοξο Πάσχα.

Όλοι γνωρίζουν πως τα «ευχολόγια» δεν συνιστούν εξωτερική πολιτική. Ή, όπως το λέει ο σοφός Ελληνικός λαός, «με… ευχές δεν βάφονται αυγά»! (Δεν το λέει ακριβώς έτσι, αλλά τέλος πάντων…)

Όλοι θα έλεγαν – μα ΟΛΟΙ απολύτως, εντός κι εκτός Ευρώπης, εντός κι εκτός ΝΑΤΟ – πως την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων κρατουμένων από την Τουρκία χώρα σύμμαχο της Ελλάδας, την πέτυχε η «πειστική μεσολάβηση» του κοινού «εχθρού» τους (υποτίθεται): του Πούτιν…

Φυσικά και η Ελλάδα, τελικά θα ρεζιλευόταν!

Γιατί θα αποδεικνυόταν πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να προστατέψει τους ανθρώπους της, ότι οι «συμμαχίες» της δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά μπορεί ένα… νεύμα του Πούτιν!

Καταλαβαίνετε που θα εκτοξευόταν η Ρωσοφιλία στην Ελλάδα. Που είναι ήδη μεγάλη, αλλά θα γινόταν πολύ μεγαλύτερη…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail