Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου δείχνουν ότι οι δύο Ελληνες δε θα βγουν σύντομα από τη φυλακή

Freepen.gr - Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ  Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit δείχνουν ότι η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της και οι δύο άνδρες δε θα βγουν σύντομα από τη φυλακή.

«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ακολουθεί τη συνταγή της Αθήνας στο ζήτημα της έκδοσης των 8 όπου προβάλλεται ως επιχείρημα η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Απέκλεισε μάλιστα την πιθανότητα ανταλλαγής αφού για την Αγκυρα οι μεν μπορεί να είναι κατάσκοποι ενώ οι 8 είναι σίγουρα τρομοκράτες: 

«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail