Τρόμαξαν οι Αλβανοί στο Πρέσεβο - Σερβικά μαχητικά "έσπασαν τα τζάμια" με χαμηλές πτήσεις στα σύνορα με το Κόσοβο - Αινιγματική δήλωση του Σέρβου ΥΠΑΜ

Freepen.gr - Ο Δήμαρχος του Πρέσεβο, Σκιπρίμ Αρίφι αντέδρασε ακαριαία στις χαμηλές πτήσεις σερβικών μαχητικών στην κοιλάδα του Πρέσεβο στα σύνορα της Σερβίας με το Κοσυφοπέδιο. Ο Αρίφι έγραψε στο Facebook ότι αυτές οι κινήσεις δημιουργούν αβεβαιότητα και ανησυχία στους Αλβανούς κατοίκους της περιοχής.

Οι πτήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι και ο Αρίφι κάνει λόγο για ενόχληση των Αλβανών καλώντας το Βελιγράδι να μην προχωρά σε επίδειξη δύναμεις μετά τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή [αναφέρεται στο συμβάν με την απέλαση του Σέρβου αξιωματούχου από τη Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο].

Από την πλευρά του ο Σέρβος υπουργός Αμυνας Γιοβάν Κριπόκαβιτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι οι πτήσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια άσκησης που ολοκληρώνεται σήμερα 29/3/18. 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η απάντησή του ως προς το αν έχουν ξαναγίνει πτήσεις στην περιοχή. Ο Κριπόκαβιτς απήντησε ότι η άσκηση διεξάγεται στην κεντρική Σερβία, τμήμα της οποίας αποτελούν τόσο το Πρέσεβο όσο και το Κοσυφοπέδιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail