Έξω φρενών οι Τούρκοι με τους Γάλλους - Ο Μακρόν στέλνει ειδικές δυνάμεις στην Ιεράπολη να σταματήσουν το ασκέρι του σουλτάνου!

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Πέμπτη ότι θα στείλει στρατεύματα στη Συρία για να υποστηρίξει τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να εμποδίσει οποιαδήποτε περαιτέρω πρόοδο από την Τουρκία η οποία έχει υποσχεθεί να συνεχίσει τη στρατιωτική της επίθεση ανατολικά της Αφρίν.

Σε μια συνάντηση με τους Κούρδους κι Αραβες εκπροσώπους από τη Συρία, ο Macron εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να στείλει γαλλικά στρατεύματα για να στηρίξει τον Συνασπισμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Συρίας, που περιλαμβάνει τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) που οι Τούρκοι θεωρούν τρομοκράτες αναφέρει το Marianne.

Σύμφωνα με το Reuters μια αντιπροσωπεία από τη Ροζάβα έφτασε στο Παρίσι πριν δύο ημέρες και συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Élysée. Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε και μέλη του YPG.

Συνοδευόμενος από το ναύαρχο Roger, ο Macron ανακοίνωσε ότι θα στείλει τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στο Manbij σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Le Parisien.

Άραγε οι Γάλλοι είναι οι "άλλοι" που ανέφερε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας την άμεση αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία;

Την ίδια στιγμή στην Αγκυρα καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Erdogan, Ibrahim Kalın επέκρινε την υπόσχεση του Μακρόν αναρτώντας στο twitter:


"Οι χώρες που βλέπουμε ως συμμάχους και φίλους μας πρέπει να δείχνουν σαφή στάση εναντίον της τρομοκρατίας κάθε είδους, να μη λαμβάνουν μέτρα που να νομιμοποιούν αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες", δήλωσε.

"Η στάση της Τουρκίας για το PKK/PYD/YPG είναι σαφής, απορρίπτουμε επιπόλαιες προσεγγίσεις, όπως ο διάλογος, η επαφή ή η διαμεσολάβηση με αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες", πρόσθεσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail