Η Κίνα πατάει γκάζι για πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα & υποβρύχια αλλά και μη επανδρωμένα επιθετικά ναυτικά όπλα

 China to Speed-up Development of Nuclear Powered Aircraft Carrier, Subs
Freepen.gr - Η κρατική εταιρεία China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης πυρηνικών αεροσκαφών και υποβρυχίων αναφέρει το defenseworld.net.

Η CSIC κατασκευάζει πλοία και υποβρύχια και έχει ναυπηγήσει το πρώτο αμιγώς κινέζικο αεροπλανοφόρο το οποίο επί του παρόντος διενεργεί δοκιμές πρόσδεσης.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, η CSIC δήλωσε ότι σχεδιάζει να «επιταχύνει τη διαδικασία για την πραγματοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών σε αεροπλανοφόρα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικά υποβρύχια νέου τύπου, αθόρυβα υποβρύχια, ναυτικά μη επανδρωμένα πολεμικά συστήματα, θαλάσσια τρισδιάστατα επιθετικά και αμυντικά συστήματα , και ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά πληροφοριακά συστήματα ναυτικού πολέμου ".

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι η Κίνα μπορεί να έχει επιτύχει αρχική πρόοδο στην έρευνα για πυρηνικά αεροπλανοφόρα και δεν απέχουμε αρκετό καιρό πριν οι αρχές επιβεβαιώσουν τη σχετική είδηση.

"Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι η Κίνα έχει σημειώσει σημαντικές ανακαλύψεις στην υλοποίηση της πυρηνικής ενέργειας στα μεγάλα σκάφη", δήλωσε ο Λι Τζι, ειδικός ναυτικός εμπειρογνώμονας στο Πεκίνο.

"Στο μέλλον, τα εθνικά συμφέροντα της Κίνας θα συνεχίσουν να επεκτείνονται στο εξωτερικό. Χωρίς στόλο μεγάλων πυρηνικών πλοίων, το κινεζικό ναυτικό δεν μπορεί να πλεύσει για πολύ καιρό σε μακρινά νερά", πρόσθεσε ο Λι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail