Ραγδαίες εξελίξεις - Οι Τούρκοι οδηγούν σε δίκη τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Freepen.gr - Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος η Τουρκία θα παραπέμψει σε δίκη τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «απολύτως τυπικό θέμα», ενώ χαρακτήρισε τα σχόλια περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ως συνομωσιολογικά σενάρια.

«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Μια φορά πάντως η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει να λαμβάνει μεγαλύτερη διάσταση κι όχι επεισοδίου ρουτίνας. Έστω και ως...καψόνι.

ΝΔ: Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Περιμένουμε, δηλαδή, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως, άλλωστε, επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού» πρόσθεσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail