Γιατί δε μας υπολογίζει κανείς στο διεθνές στερέωμα και μας πατάνε κάτω σαν κατσαρίδες

φωτο: ΠΝ
Του Στρατή Μαζίδη

Αρκετός κόσμος απορεί γιατί κανείς δεν υπολογίζει διεθνώς τη χώρα μας. Για ποιο λόγο δεν πετυχαίνουμε να έχουμε μια στήριξη στο παραμικρό, από την ελάφρυνση του χρέους έως το Σκοπιανό και τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Ούτε οι ίδιοι δεν υπολογίζουμε τους εαυτούς μας. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουμε πως έχουμε ισχύ. Φερόμαστε ως αδύναμοι, ως τέτοιοι αντιμετωπιζόμαστε. Τρώμε σφαλιάρες μέχρι και από τα υπό διάλυση Σκόπια. Ο Ράμα γκρεμίζει σπίτια Ελλήνων και δεν ανοίγει μύτη. Φανταστείτε όμως να ήταν στη θέση το Ισραήλ.

Για ποιο λόγο πχ να μας υπολογίζει ο Πούτιν; Ντιλάραμε μαζί του; Του δώσαμε τα τρένα ή τη ΔΕΠΑ; Όχι. Μόνο κάτι βερύκοκα ελπίζαμε στις αρχές της περήφανης διακυβέρνησης να του δώσουμε. Ο Ερντογάν όμως του έδωσε τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου κι αγόρασε S-400.

Αλλά και εκεί όπου ντιλάραμε, πχ ΟΛΠ-Cosco, τι πήραμε;

Θα ισχυριστεί κανείς ότι η χώρα μας χρεοκόπησε. Δεκτό αλλά χρήματα για στρατιωτική διπλωματία υπάρχουν. Είναι κυβερνητική επιλογή να δίνεις κάθε χρόνο 600 εκ ευρώ επιδότηση στο ταμείο των ΔΕΗτζήδων αντί να παραγγείλεις πχ 2-3 φρεγάτες FREMM ή να βάλεις μπρος την ελληνική κορβέτα ALS.

Είναι κυβερνητική επιλογή να δίνεις κάθε χρόνο 600 εκ. ευρώ σε "κοινωνικό μέρισμα" σε όσους δεν έχουν βάλει λεφτά στα ταμεία αντί να παραγγείλεις Raphale, Typhoon, Sukhoi ή F-35.

Πάρτε παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Την άμυνά της όμως δεν την εγκαταλείπει. Προσέξτε τι διπλωματία των όπλων κάνει παράλληλα. Αγόρασε MiG από τη Ρωσία, φρεγάτες FREMM, ελικοπτεροφόρα Mistral, κορβέτες Gowind και αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, διαθέτει F-16 και Ambassador πυραυλάκατους από τις ΗΠΑ, ναυπηγεί υποβρύχια στην Ολλανδία.

Τώρα που το SAIPEM 10000 τρυπάει στο κοίτασμα του Ζορ, είχατε δει στη Freepen.gr με πόσα σκάφη προστάτευε το Κάιρο την εξέδρα των Ιταλών.

Εμείς δεν κάνουμε στρατιωτική διπλωματία, δεν ενισχύουμε την άμυνά μας και δε χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι διότι διαθέτουμε το πανίσχυρο όπλο της...στρατηγικής ψυχραιμίας και το μοναδικό στον κόσμο εκτοξευτήρα αυστηρών προειδοποιήσεων.

Εμείς κάνουμε μόνο διορισμούς στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. Σε θέσεις δηλαδή αντιπαραγωγικές. Παράλληλα αποστρατεύονταν αρκετοί αξιωματικοί από τα 40κάτι τους για να λένε τώρα ότι...πρέπει να αυξηθεί η θητεία λόγω των κενών.

Ας ακολουθούσαμε τα βήματα της Αιγύπτου και θα βλέπατε για πότε θα μας υπολόγιζαν όλοι σε όλα τα ζητήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail