Η Αφρίν έπεσε στα χέρια των ανόμων χωρίς τουφεκιά - Οι Κούρδοι εκκένωσαν την πόλη - "Μπράβο" στο Ξανθό Γένος

Freepen.gr - Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της πόλης της Afrin μετά από την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών της YPG από την πόλη και τα περίχωρα.

Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί τους ισλαμιστές του FSA κατέλαβαν αβίαστα την Αφρίν. Ακριβώς πάνω από μία ώρα μετά το ξεκίνημα της επίθεσης από τα νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά, οι δυνάμεις της Τουρκίας συναντήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Παρά τους αδιάκοπους ισχυρισμούς Κούρδων μαχητών και φιλοκουρδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι οι παραστρατιωτικές ομάδες που υπερασπίζονται την πόλη και την γύρω περιοχή θα πολεμούσαν μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος, στην πραγματικότητα εγκαταλείφθηκε χωρίς αντίσταση.

Προς το παρόν, οι κάτοικοι της περιοχής της Αφρίν (κυρίως από την πρωτεύουσα της περιοχής) και οι κουρδικοί μαχητές στρέφονται προς κυβερνητικές γραμμές σε μακριές συνοδείες για να ξεφύγουν από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Μπράβο λοιπόν στο Ξανθό Γένος που θα μας...σώσει από τους Τούρκους. Όσο για τους Κούρδους, σκληρή η αλήθεια αλλά για μια ακόμη φορά διάλεξαν λάθος στρατόπεδο. Είχαμε τονίσει πολλές φορές στη Freepen.gr ότι πρέπει να συνεννοηθούν με τη Δαμασκό. Τώρα να τα αποτελέσματα.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail