Ο Σουλτάνος δηλώνει έτοιμος να βαδίσει προς Ιεράπολη, Τελ Αμπιάντ, Καμισλί και βόρειο Ιράκ

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει και δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση "κλάδου ελιάς" στα τμήματα του Κουρδικού Ιράκ, ενώ απευθυνόταν στους υποστηρικτές του στην Άγκυρα τη Δευτέρα.

Ανέφερε ότι εάν η ιρακινή κυβέρνηση δεν μπορέσει να το πράξει, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις "μπορούν να εισέλθουν ξαφνικά στο Σιντζάρ σε μια νύχτα και να καθαρίσουν αυτά τα στοιχεία του ΡΚΚ".

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι είχε ήδη προτείνει στην προηγούμενη ιρακινή κυβέρνηση, "αν δεν μπορείτε να εκκαθαρίσετε εδώ το PKK [Κουρδικό Εργατικό Κόμμα], ας το κάνουμε εμείς αυτό, ας καθαρίσουμε το PKK".

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις στη Συρία είπε: "Τώρα θα συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να εξαλείψουμε εντελώς αυτόν το διάδρομο, συμπεριλαμβανομένων των Manbij, Ayn al-Arab, Tel Abyad, Ras al-Ayn και Qamishli.

Ο Ερντογάν σχεδιάζει με απλά λόγια να καταλάβει όλη τη συνοριογραμμή με τη Συρία και να εισβάλλει στο βόρειο Ιράκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail