Ξεκάθαρη απειλή πολέμου - «Ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην κυπριακή ΑΟΖ»

Ξεκάθαρη απειλή πολέμου από το γνωστό εξτρεμιστή σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ απειλώντας ότι ο Ερντογάν θα δώσει εντολή στις Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας να χτυπήσουν  οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να κάνει έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα ο Μπουλούτ ανέφερε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT:

«Η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν την αφήνει να πάει. Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έτολμάτε, μπείτε. Το λέω ξεκάθαρα. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δε δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας [εννοεί τον Ερντογάν] θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανείς να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail