Η ακατανόητη ανακοίνωση του ΓΕΣ όπλο στα χέρια των Τούρκων "αδέκαστων" δικαστών και η πολύ βασική λεπτομέρεια!

Στρατής Μαζίδης
Δύο Ελληνες στρατιωτικοί βρίσκονται πλέον μπλεγμένοι σε πολύ σοβαρές περιπέτειες και πιθανότατα πρέπει να αντιμετώπισαν αρκετά δύσκολες συνθήκες για να δεχθούν έτσι απλά να συλληφθούν από μια συνήθη τουρκική αντίστοιχη περίπολο.

Ωστόσο η ανακοίνωση του ΓΕΣ, αν και με καθυστέρηση, είναι πολύ πιθανό να χρησιμεύει ως επιχείρημα στα χέρια της τουρκικής «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης.

Σημειώνει η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες. 

Πώς προκύπτει το "φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος"; Αυτή η αναφορά μπορεί να ερμηνευθεί από τους "ανεξάρτητους" Τούρκους δικαστές ως παραδοχή της Ελλάδας πως δύο στρατιωτικοί της πράγματι πέρασαν τα σύνορα.

Όσον αφορά το "τυπικές διαδικασίες" δυστυχώς οι εικόνες που βλέπουμε, τις διαψεύδουν.

Όπως ανέφερε πριν λίγο ο καλός φίλος, Γιώργος Αδαλής στο ΚΡΗΤΗ TV υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια. Εμείς μπορεί να μη γνωρίζουμε αλλά θεωρητικά πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας και μέσω του στίγματος των κινητών τηλεφώνων αλλά και της ώρας της αποστολής των μηνυμάτων, είναι σε θέση να ξέρει πολύ περισσότερα.

Συνεπώς η ελληνική πλευρά:

Α. Είχε τον άπλετο χρόνο να εκδώσει μια ανακοίνωση χωρίς αυτά τα αδύναμα σημεία

Β. Πιθανότητα και λόγω της επικοινωνίας που είχαν αρχικά οι δύο στρατιωτικοί, γνωρίζουν και τις συνθήκες αλλά και την ακριβή τοποθεσία της σύλληψής τους. Είναι προφανές ότι οι δύο στρατιωτικοί μας πρέπει να βρέθηκαν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση ώστε να μην είχαν άλλη επιλογή από το να παραδοθούν. Ενδεχομένως και να κινδύνευσαν. Ενδεχομένως και να βρέθηκαν ανάμεσα σε πολλούς.

Δύο Ελληνες είναι αιχμάλωτοι ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail