Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια έφτασαν αθόρυβα στις ακτές των ΗΠΑ, έλαβαν θέση κι αποχώρησαν ανενόχλητα!

A file picture taken in Brest harbor, western France, on September 21, 2004, shows the Russian nuclear submarine of Shchuka-B type / FRED TANNEAU / AFP
Freepen.gr - Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια διεξήγαγαν μια άσκηση κοντά στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις με στόχο την αποφυγή ανίχνευσης, καθώς πλησίαζαν τις ακτές των ΗΠΑ, δήλωσε ένας διοικητής μοίρας υποβρυχίων μοίρας στο ρωσικό στρατιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda όπως αναφέρει το RT.

Η εκπληκτική αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε σε μια τηλεοπτική σειρά στρατιωτικών που προβλήθηκε από το Zvezda («Star»), επίσημο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Το επεισόδιο επικεντρώνεται στα πυρηνικά υποβρύχια επίθεσης της κλάσης Akula, Shchuka-B.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό του υποβρυχίου, η εντολή του Πολεμικού Ναυτικού ήταν να λάβει θέση κοντά στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις κατά τη διάρκεια ασκήσεων.

"Αυτή η αποστολή ολοκληρώθηκε, τα υποβρύχια εμφανίστηκαν στην καθορισμένη θέση στον ωκεανό και επέστρεψαν στη βάση", δήλωσε στον Zvezda ο διοικητής της υποβρύχιας μοίρας, Σεργκέι Στέρτσινοφ.

Ερωτηθείς αν τα υποβρύχια κατάφεραν να αποφύγουν το ραντάρ κατά τη διάρκεια της αποστολής, ο Starshinov απάντησε: «Ναι. Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι τα ρωσικά πλοία ήρθαν "αρκετά κοντά" στις αμερικανικές ακτές αλλά δεν παραβίασαν τα θαλάσσια σύνορα των ΗΠΑ, παραμένοντας στα ουδέτερα ύδατα».

Η ημερομηνία και η θέση της μυστικής αποστολής δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το κανάλι δήλωσε ότι τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια "έφτασαν στην ίδια την ακτή των ΗΠΑ".

Τα υποβρύχιο Shchuka-B τέθηκαν σε υπηρεσία στο Σοβιετικό Πολεμικό Ναυτικό το 1986. Το πυρηνικό υποβρύχιο μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ Kalibr ή Granat, να εμπλέξει υποβρύχιο στόχο με τις τορπίλες των 553mm και να παραμείνει βυθισμένο για 100 ημέρες.

Όπως συμβαίνει με πολλά ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια, οι πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή τους καθώς και τις τρέχουσες και παρελθούσες αναπτύξεις είναι περιορισμένες. Εννοείται ότι πολλά υποβρύχια αυτής της κατηγορίας λειτουργούν από το ρωσικό ναυτικό ή βρίσκονται υπό εκσυγχρονισμό. Ένα υποβρύχιο Shchuka-B εκμισθώθηκε στην Ινδία, όπου τέθηκε σε υπηρεσία με το όνομα INS 'Chakra.

Το 2016, ένας ανώτερος υπάλληλος του αμερικανικού Ναυτικού παραπονέθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλισθεί η πλήρης επίγνωση σχετικά με το που έχουν αναπτυχθεί τα ρωσικά υποβρύχια κι επιχειρούν.

"Τα υποβρύχια που βλέπουμε είναι πολύ πιο αόρατα", δήλωσε στο CNN ο ναύαρχος Mark Ferguson, διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι "έχουν πιο προηγμένα συστήματα όπλων, συστήματα πυραύλων που μπορούν να επιτεθούν στη γη σε μεγάλες αποστάσεις" και οι επιχειρησιακές δυνατότητές τους γίνονται όλο και καλύτερες "καθώς πλέουν μακρύτερα από τα εθνικά ύδατα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail