Το φαινόμενο να είσαι στο στόχαστρο στα 88 σου, να μπουκάρουν σπίτι σου, να σου ασκούν βία, να αμύνεσαι και στο τέλος να διώκεσαι για κακούργημα!


janmarcust - pixabay
Η εγκληματικότητα σπάει όλα τα ρεκόρ. Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι σε αυτήν τη χώρα το νομικό πλαίσιο ευνοεί την ανομία και τιμωρεί όποιον αντιστέκεται σε αυτήν. Απεναντίας δικαιώνει όποιον την εκπροσωπεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Όσοι αμύνθηκαν ανοίγοντας πυρ σε βάρος κακοποιών ή εισβολέων που επιβουλεύθηκαν την περιουσία τους, βρέθηκαν να ταλαιπωρούνται από το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης, άσχετα αν στο τέλος δικαιώθηκαν ή όχι.

Στην περίπτωση του 88χρονου στη Γλυφάδα, να δεχθούμε την παράνομη οπλοκατοχή / οπλοχρησία και την ψευδορκία, αλλά δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα); Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος που έπρεπε στη δύση της ζωής του να ζήσει αυτόν τον εφιάλτη μέσα στο σπίτι του εξαιτίας ενός αποτυχημένου συστήματος αποτροπής και δικαιοσύνης που και ο διώκτης του εκπροσωπεί; Δηλαδή οι δύο κακοποιοί είχαν το...δικαίωμα να τον κλέψουν ασκώντας βία αφού τον έπιασαν από το λαιμό αλλά αυτός δε δικαιούτο να αμυνθεί;

Από την κατάθεσή του που διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα ο άνθρωπος φαίνεται πως ήταν στο στόχαστρο των κακοποιών από το προηγούμενο βράδυ, οι οποίοι δοκίμασαν με διαφόρους τρόπους να εισέλθουν στην οικία του. 

Τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή, δεν καταλαβαίνω. Μάλλον για...αδικοσύνη πρέπει να μιλάμε. Όπως μια χώρα έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έτσι και οι πολίτες πρέπει να μπορούν να υπερασπιστούν την περιουσία τους απέναντι σε εγκληματίες με τη νομολογία υπέρ τους.

Σε κάθε περίπτωση, σε μια χώρα που,

- κακοποιοί συλλαμβάνονται από την αστυνομία και αφήνονται ελεύθεροι για να συλληφθούν ξανά και ξανά
- σκληροί εγκληματίες αποφυλακίζονται με ευνοϊκούς νόμους
- κλέφτες, βιαστές, δολοφόνοι κ.λπ. δε φυλακίζονται σε δομές σε κάποιο πχ έρημο νησί (άλλωστε έγκλειστοι είναι) ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο αν αποδράσουν
- η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη για τους γνωστούς λόγους τα τελευταία 20-25 χρόνια
- αστυνόμευση δεν υπάρχει

και που εν τέλει έχει μετεξελιχθεί σε ζούγκλα, ε αφήστε και τον κόσμο να μπορεί να αμυνθεί μέσα στο σπίτι του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail