Ψυχρός Πόλεμος - Η Ρωσία κλείνει το προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη και διώχνει 60 διπλωμάτες

FILE PHOTO: A view through a fence shows the building of the consulate-general of the U.S. in St. Petersburg © Anton Vaganov / Reuters
Freepen.gr - Η Ρωσία θα απελάσει εξήντα διπλωμάτες των ΗΠΑ και θα κλείσει το αμερικανικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, απαντώντας στη μαζική απέλαση ρωσικών διπλωματών που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα Jon Huntsman κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Sergey Ryabkov, δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan De Mistura.

Μεταξύ των Αμερικανών διπλωματών που θα απελαθούν είναι 58 από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα και δύο αξιωματούχοι του Γενικού Προξενείου στο Εκατερίνγκμπουργκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι διπλωμάτες θα πρέπει μέχρι τις 5 Απριλίου να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. Το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη πρόκειται να κλείσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail