Η αγορά του αιώνα για την Πολωνία - $ 4,75 δις για αγορά πυραύλων Patriot

Freepen.gr - Η Πολωνία έχει υπογράψει μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία Raytheon για να αγοράσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot αναφέρει το defenseworld.net.

Η συμφωνία αξίας 4,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη συμφωνία προμήθειας όπλων στην ιστορία της Πολωνίας. Σύμφωνα με τον Raytheon, το LOA (Letter of Offer and Acceptance), ανοίγει το δρόμο για τη δύναμη Patriot της Πολωνίας να επιτύχει ταχεία αρχική επιχειρησιακή ικανότητα και θέτει το έδαφος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Raytheon και τους συνεργάτες της.

"Η Πολωνία εντάσσεται στην ισχυρή ομάδα των 15 χωρών που εμπιστεύονται τους Patriot για να υπερασπιστούν τους πολίτες, στρατιωτικ΄σ και κυριαρχικά", δήλωσε ο Wes Kremer, Πρόεδρος της Integrated Defense Systems Raytheon. "Η προμήθεια των Patriot από την Πολωνία ενισχύει τη διατλαντική εταιρική σχέση και την ασφάλεια, επιτρέποντας μια κοινή προσέγγιση στην Ολοκληρωμένη Αεροπορική και Πυραυλική Άμυνα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την Πολωνία".

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2022.

Πριν από την υπογραφή του LOA, η Πολωνία συμφώνησε με μια πρόταση βιομηχανικής συμμετοχής που προσέφερε η Raytheon και οι συνεργάτες της στον κλάδο. Για να διευκολύνει την αυτάρκεια της Πολωνίας, η οποία απαιτείται από την πολωνική νομοθεσία, η Raytheon θα μεταβιβάσει την τεχνολογία στο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο και τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

Από τον Ιανουάριο του 2015, οι Patriot έχουν αναχαιτίσει περισσότερους από 100 βαλλιστικούς πυραύλους σε πολεμικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail