Ο Πούτιν απογείωσε τα Su-57 στη Συρία για να προσγειώσει ΗΠΑ κι Ισραήλ

Freepen.gr - Μια άλλη διάσταση στην ανάπτυξη των Su-57 στη Συρία δίνει η ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα debka.com θεωρώντας πως πρόκειται για μια κίνηση του Ρώσου προέδρου Πούτιν να επικρατεί ολοκληρωτικά στον αέρα σε βάρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Η debka σημειώνει ότι με τα νέα μαχητικά 5ης γενάς αυξάνονται οι επιθετικές κι αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας στη Συρία στα υψηλότερα επίπεδα και με πιθανότητα να υπερισχύσει τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ στη συριακή αρένα. 

Τα Su-57 έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν το νέο πυρηνικό τακτικό πύραυλο κρουζ X-50, αν και δεν είναι γνωστό αν τα αεροσκάφη στη Συρία τους μεταφέρουν. Οι στρατιωτικές πηγές της DEBKA βλέπουν την απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει τα μαχητικά στη Συρία και ως μια αντίδραση στην απώλεια δεκάδων Ρώσων μισθοφόρων ανατολικά του Ευφράτη στις 7 Φεβρουαρίου από την επιδρομή του συνασπισμού των ΗΠΑ όπου μετείχε κι ένα αόρατο στα ραντάρ F-22. Οι Ρώσοι έχουν χαρακτηρίσει το Su-57 ως "δολοφόνο F-22".

Είναι επίσης η απάντηση της Ρωσίας στην αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στις 10 Φεβρουαρίου, η οποία στόχευσε στην κοινή αεροπορική βάση Τ-4 της Ρωσίας-Ιράν κοντά στην Παλμύρα αλλά και ως πρόκληση για τα πρόσφατα αποκτηθέντα αμερικανικά αεροσκάφη F-35 του Ισραήλ.

Η debka αφήνει το ερώτημα αν ο Πούτιν έχει στο βάθος του μυαλού του την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στα πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροπλάνα στον κόσμο σε μια πιθανή άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη Συρία.

Η ίδια πάντως η παρουσία του Su-57 πέρα ​​από τα σύνορα είχε το άμεσο αποτέλεσμα να μειώσει την ελευθερία δράσης των ισραηλινών δυνάμεων στη Συρία και το Λίβανο σημειώνει η ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail