Ο Ερντογάν σχεδιάζει μη επανδρώμενα τανκς για να μην παραλαμβάνει φέρετρα όταν τα κόβουν φέτες οι Κούρδοι

Freepen.gr - Η Τουρκία στοχεύει στην παραγωγή μη επανδρωμένων αρμάτων μάχης για τις ένοπλες δυνάμεις της, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει η hurriyetdailynews.com.

"Θα πάμε ένα βήμα μπροστά [μετά την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών] ... Πρέπει να φτάσουμε στην ικανότητα να παράγουμε και μη επανδρωμένα άρματα μάχης. Θα το κάνουμε ", ανέφερε ο Ερντογάν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό συγκρότημα στην Αγκυρα στις 21 Φεβρουαρίου.

"Σχεδόν όλοι τα τεθωρακισμένα μας που επιχειρούν στην Afrin παράγονται στην εγχώρια αγορά. Ευχαριστώ τους φίλους μας που τους παρήγαγαν ", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ωστόσο η Τουρκία τόσο πέρυσι με την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" όσο και φέτος με τον "Κλάδο Ελαίας" βλέπει αρκετά άρματα μάχης είτε πρόκειται για τα Sabra είτε για τα Leopard να καταλήγουν παλιοσίδερα για σκραπατζίδικα.

Σε κάθε περίπτωση η δική μας πλευρά θα πρέπει να αρχίσει να απασχολείται από το γεγονός του ότι η Αγκυρα επενδύει στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία και ήδη βλέπει τα πρώτα αποτελέσματα να δοκιμάζονται σε συνθήκες πολέμου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail