Ρωσία σε ΗΠΑ: Κρατήστε τα αεροπλάνα σας μακριά από τα σύνορά μας!

© Sergei Bobylev/Russian Defense Ministry Press Office/TASS
Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνιστά στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε να αποφύγουν την αποστολή των στρατιωτικών τους αεροσκαφών σε αποστολές κοντά στα ρωσικά σύνορα είτε να συμφωνήσουν στους κανόνες τους αναφέρει το πρακτορείο tass.com.

"Η Αεροπορική Δύναμη θα συνεχίσει να διατηρεί την προστασία του ρωσικού εναέριου χώρου σε αξιόπιστα επίπεδα. Εάν οι αμερικανοί πιλότοι, γνωρίζοντας αυτό το γεγονός, πέσουν σε κατάθλιψη ή υποκύψουν σε οποιαδήποτε φοβία, συμβουλεύουμε την αμερικανική πλευρά να αποκλείσει μελλοντικά αυτές τις διαδρομές πτήσης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνήσουν στους κανόνες τους ", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. 

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στο Πεντάγωνο για το συμβάν ανάμεσα στο EP-3 των ΗΠΑ και ένα αεροσκάφος Sukhoi Su-27 στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην Κριμαία στις 29 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι «παρόμοιοι ελιγμοί από τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ κοντά στα αεροπλάνα της Ρωσικής Αεροπορίας στη Βαλτική, τη Βαραντίστ, τη Νορβηγία και τη Βόρεια Θάλασσα δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση στα ρωσικά πληρώματα».

Επισημαίνει ότι οι ελιγμοί των Ρώσων μαχητών ήταν πρότυποι και απολύτως νόμιμοι και ασφαλείς. Το Sukhoi-27 για περισσότερο από δύο ώρες και είκοσι λεπτά εμπόδισε το αμερικανικό αεροσκάφος να προσεγγίσει τον εναέριο χώρο της Ρωσίας κοντά στην Κριμαία, οπότε μια τέτοια πτήση δε θα μπορούσε να ονομαστεί «αναχαίτιση», επειδή ο σωστός όρος για αυτό θα ήταν «συνοδεία», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail