Σκοπιανό: Γιατί πιθανή παραχώρηση του όρου "Μακεδονία" θα αποτελέσει θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων για την Ελλάδα

cmdpmk - pixabay
Ταμπουρέας Νικόλαος
εκπαιδευτικός, παιδαγωγικός σύμβουλος

Στα 1944 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όταν ιδρύθηκε το κράτος των Σκοπίων,είχε δηλώσει εμφατικά: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού “κράτους”, μακεδονικής “πατρίδας”, και μακεδονικής “εθνικής συνείδησης” αβάσιμη προπαγάνδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κάποια εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και διακρίνουμε στις προσπάθειες αυτές κεκαλυμμένες επιθετικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος». Με εξαιρετική σαφήνεια, λοιπόν,οι ΗΠΑ, τότε έβλεπαν στο κράτος των Σκοπίων επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και μάλιστα οριοθετούσαν την εξωτερική τους πολιτική φροντίζοντας σε κάθε συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση να θυμίζουν τις τότε θέσεις τους.

Σήμερα τα Σκόπια με αλλυτρωτικές βλέψεις, με σύνταγμα που μιλάει για επεκτατισμό μέχρι... τον Βόλο προς απελευθέρωση των "υπόδουλων αδελφών", με σχολικά βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά οτι είναι "Μακεδόνες", με δεκάδες οδών και κεντρι κών κτηρίων να παραποιούν την προέλευση αρχαίων ονομάτων, σέρνουν την ελληνική κυβέρνηση (με τις πλάτες των Αμερικανών) σε μια λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία στη διατύπωσή της. Εαν το κράτος αυτό ονομαστεί Μακεδονία, με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, τότε, όσες αλλαγές και να γίνουν στο σύνταγμά του, που δεν θα γίνουν, οι κάτοικοί του θα αποτελούν το «μακεδονικό έθνος που μιλά τη μακεδονική γλώσσα». Ξεκάθαρα ετσι διαφαίνεται οτι πηγή του αλλυτρωτισμού είναι το όνομα! Κάθε άλλη ερμηνεία ξεφεύγει από την πραγματικότητα και είναι ουτοπική χωρίς να μπορεί να σταθεί σε λογική επεξεργασία και αιτιώδεις σχέσεις...

Τα ξεκάθαρα ιστορικά δεδομένα μαρτυρούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και οτι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, οι Μακεδόνες, ανήκαν σε μια από τις αρχαιότερες Ελληνικές φυλές, η γλώσσα που μιλούσαν, ήταν από τις αρχαιότερες ελληνικές διαλέκτους και οι μύθοι και οι παραδόσεις τους ήταν οι ίδιες που υπήρχαν σε όλο τον Ελληνικό κόσμο. Ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄ και ο γιός του Μέγας Αλέξανδρος , ενεργούσαν ως ηγέτες του συνασπισμού των Ελλήνων. Επίσης ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι η Μακεδονία ήταν μέλος των Δελφικών Αμφικτιονιών ενώ ο Ηρόδοτος αναφέρει: “Οι απόγονοι του Περδίκα, του πρώτου Βασιλιά των Μακεδόνων, είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι το θέλουν και όπως εγώ ο ίδιος το ξέρω”. Και το κράτος των Σκοπίων; Το κράτος των Σκοπίων είναι εθνολογικά ένα κράτος πανσπερμίας και γλωσσολογικά ένα κρά τος «Βαβέλ». Στο μικρό αυτό κρατίδιο εκτάσεως όσο περίπου η Πελοπόννησος, ζουν σύμφω να με την τελευταία απογραφή εικοσιπέντε (25) περίπου εθνικές ομάδες (Βούλγαροι, Αλβανοί, Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι, Τσιγγάνοι, Αρμέ νιοι, κ.λ.π.).

Ας πάμε στο δια ταύτα της ανάλυσης αυτής. Τα κράτη με τις διπλωματικές του ενέργειες και την άσκηση της κυριαρχίας τους δείχνουν τις προθέσεις τους σε φίλους και εχθρούς. Μια εξωτερική πολιτική που διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, που ακούει τον λαό, που σέβεται το διεθνές δίκαιο διαχρονικά, που αρνείται όταν χρειάζεται και συγκαταβαίνει όταν πρέπει, ευδιάκριτα δίνει το στίγμα της οργάνωσής της διεθνώς. Αντίθετα εξωτερική πολιτική που είναι υποτελής και δέσμια των φόβων της, γνωστοποιεί την αδυναμία της παντού...Εαν η Ελλάδα συρθεί σε μια λύση που θα δίνει το όνομα ¨Μακεδονία¨ στα Σκόπια, θα δηλώσει με πρωτοφανή τρόπο την αδυναμία της να διαπραγματευτεί τα αυτονόητα.Το αποτέλεσμα θα είναι να κοινοποιηθεί ο ενδοτισμός της διεθνώς. Τα κράτη που μας περιβάλλουν θα πάρουν το σαφές μήνυμα! Οι δόλιες αξιώσεις τους θα δυναμώσουν κατά του αδύναμου κράτους.Ο ακρωτηριασμός της χώρας (εθνικός,οικονομικός,πολιτικός,εδαφικός) είναι προ των πυλών.Με όλα αυτά κατά νου ο λαός θα πρέπει να αντιδράσει πριν να είναι αργά...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...