Προς αριστερούς και δεξιούς φασίστες

φωτο: Μελίνα Κονταξή
Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Για να τελειώνουμε, στο συλλαλητήριο ο ελληνικός λαός απο την Κρήτη ως τη Φλώρινα είπε όχι στον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό ενός τεχνητού κρατιδιού που υποδαυλίζεται από τις υπερδυνάμεις.

Δεν υπάρχει τίποτα αντιφασιστικό στο να στηρίζεις κάθε ξένο φασισμό κινούμενος από τον εθνομηδενισμό σου και μια φαντασιακή ρατσιστική ιδεοληψία. 

Η ίδια ιδεοληψία με αριστερό πρόσημο ήταν αυτή που οδήγησε στην στήριξη του γενοκτόνου εμπνευστή του ναζισμού Κεμάλ και την άρνηση των γενοκτονιών του που συνεχίζεται ως τις μέρες μας από κομμάτι της ελληνικής αριστεράς.

Η παρουσία ακροδεξιών στο συλλαλητήριο δε δικαιολογεί το φασισμό της συλλογικής απαξίωσης του. Πάντα ακραίοι ιδεοληπτικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή άντίδραση αλλά πάντα αποτυγχάνουν γιατί αποκαλύπτονται με τον ίδιο τρόπο που αποκαλύπτονται και οι αριστεροί φασίστες που μιλούν για δημοκρατία εννοώντας ό,τι συμφωνεί με την ιδεοληψία τους. 

Το συλλογικό ένστικό του λαού τον οδήγησε στο δρόμο για να υπερασπιστεί την ιστορία του.

Μπράβο του!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail