Το όργανο του πολύποδα Ρότσιλντ κατηγορεί για πολυποδία τον Πούτιν

Ισως εμπνεύστηκε την ιδέα από την πιο κάτω παμπάλαια απεικόνιση του τοκογλυφικού πολύποδα:



The Rothschild banking family of England, Coin’s Financial School, (1894) - bigger

Τουλάχιστον το 26% του περιοδικού Economist ανήκει στην οικογένεια Rothschild. Η Lynn Forester de Rothschild και ο σύζυγός της Evelyn de Rothschild  συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εκδοτικής επιχείρησης Economist.

Οι αμερικανικές ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την αντιπαράθεση των δύο σκίτσων διατύπωσαν το ερώτημα ψυχαναλυτή εάν η παρουσίαση του Ρώσου προέδρου στην θέση του χταποδιού αποτελεί μια «ψυχολογική προβολή βιώματος» (psychological projection) ή –θα πρόσθετε κάποιος- απόπειρα να φορτωθεί κάποιος άλλος το σήμα κατατεθέν της οικογένειας, που την κυνηγάει πάνω από ένα αιώνα.

Tώρα ποιο από τα πόδια αυτού του χταποδιού φτάνει στις Βρυξέλλες και στον εγκέφαλο του Εurope2day, που αναδημοσιεύει το σχετικό άρθρο του Economist και στην ελληνική έκδοσή του (Σε όλες τις γλώσσες της Ε.Ε.; Πολλά λεφτά!)αυτό ας απασχολήσει τους εδώ αναγνώστες του.

Μ.Σ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail