Ο απλός λόγος που δεν μπορούν να ονομαστούν Μακεδονία από όποια...σκοπιά κι αν το δεις!

Msporch - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

«Μα 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία"», «Παντού αναφέρονται με το όνομα αυτό» και άλλα παρόμοια συναφή αποτελούν τα επιχειρήματα ορισμένων για να μας πείσουν πως ήρθε η ώρα για ένα "έντιμο" συμβιβασμό με το γειτονικό κρατίδιο.

Το επιχείρημά τους συμπληρώνεται από το φοβερό > Και τι καταφέραμε 25 χρόνια τώρα;

ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

Καταφέραμε, εξαιτίας του ότι αποτελούν μια πολυεθνική σαλάτα (με βασικό συστατικό και τους Ελληνες) να φτάσουν ένα βήμα πριν τη διάλυσή τους. Αυτό καταφέραμε με την επιμονή και την υπομονή. Το Σκοπιανό ήταν και παραμένει, έτοιμο να λυθεί από μόνο του. 

Υπάρχει και κάτι άκομη.

Ας πούμε ότι εσείς που διαβάζετε, λέγεστε Κώστας Παπαδημητρόπουλος (τυχαίο όνομα), είστε ηλεκτρολόγος, γιος του Δημήτρη Παπαδημητρόπουλου που ήταν παιδίατρος και της Γεωργίας Παπαδημητροπούλου, το γένος Αντωνίου, η οποία υπήρξε τραπεζική  υπάλληλος. Έχετε παντρευτεί τη Γιώτα Γεωργακοπούλου και κάνατε τρία παιδιά, το Δημήτρη, τον Αλέξανδρο και το Βασίλη, ηλικίας 17,15 και 13 ετών αντίστοιχα.

Ας υποθέσουμε πως αύριο έρχεται δίπλα μια αντίστοιχη οικογένεια με τη διαφορά ότι παρουσιάζεται με τα δικά σας στοιχεία. Λένε και διαδίδουν για τους εαυτούς σας όλα όσα γνωρίζαμε εμείς για εσάς. Τα πάντα. Από ονόματα, μέχρι βιώματα, καταγωγές κτλ. Κάποιοι στη γειτονιά, που δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι δεν ισχύει αυτό, τους προσφωνούν με το δικό σας όνομα. Ορισμένοι σας λένε, έλα μωρέ τώρα, τι θα κάνεις, όλοι έτσι τους έμαθαν εδώ, άρα ας βρούμε κάτι να σας ξεχωρίζουμε.

Θα το κάνατε; Όχι. Και δε θα το κάνατε όχι μόνο γιατί είναι άδικο και ατιμία αλλά επειδή την επόμενη κιόλας ημέρα που με κάποιο επίσημο τρόπο θα παραδεχόσασταν ότι όλα όσα λένε αυτοί οι σχετικά νέοι γείτονες είναι αλήθεια, τότε αυτοί νόμιμα και επίσημα πλέον θα διεκδικούσαν το σπίτι των Παπαδημητροπουλαίων, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα πάντα.

Τα Σκόπια δεν μπορούν να ονομαστούν Μακεδονία, είτε άνω, είτε κάτω, είτε βόρεια, είτε νέα. Είναι κλεψιά και αλυτρωτισμός. Από όποια...σκοπιά κι αν το δεις!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail