Η μόνη λύση για τη ΝΔ είναι η διαγραφή του Κώστα Καραμανλή, αλλιώς...

Του Στρατή Μαζίδη

Δε γνωρίζω την ικανότητα αντίληψης και ερμηνείας των συνθηκών τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από το περιβάλλον του. Πιθανολογώ πως δεν είναι η καλύτερη δυνατή όταν υφίστανται τη μεγαλύτερη ζημιά εκ των έσω.

Στη ΝΔ δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι τους βαρέθηκε ο κόσμος το 2009 στέλνοντάς τη στο 33%. Και επειδή δε χαμπάριασαν τίποτε, έφτασαν να πάρουν ακόμη και...18% το 2012.

Η ΝΔ έχει τρία προβλήματα. Αν τα επιλύσει απογειώνεται, αν όχι πάει κατευθείαν για τον πυθμένα.

Πρώτο, τα τζάκια των πολιτικών κληρονόμων. Γιοι, ανηψιοί, κόρες πρέπει να περικοπούν δραστικά.

Δεύτερο, ντρέπεται για αυτά που υποτίθεται πως εκπροσωπεί προσπαθώντας να διαφύγει όπως το χέλι, όπως πχ με τις έμφυλες ταυτότητες. Προσπάθησε να βρει δικαιολογία να μην ψηφίσει, ενώ ήξερε ότι δεν έπρεπε να το κάνει. Θέλετε κάτι πιο πρόσφατο; Τι υποστηρίζει για το Σκοπιανό πέρα από τις τρίχες της τάχα εθνικής γραμμής του 2008 με ένα βέτο που ποτέ δεν ετέθη; Δίνετε τον όρο "Μακεδονία"; Ναι ή όχι;

Τρίτον, υπάρχει ένας Κώστας Καραμανλής που μαζί με το Σημίτη και τον Παπανδρέου πρέπει να λογοδοτήσουν για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια. Ο Καραμανλής 9 χρόνια τώρα δε μιλά παρά τα όσα βγαίνουν κατά καιρούς. Πρώην πρωθυπουργοί όπως οι Σαμαράς και Παπανδρέου έχουν άποψη, ο κάτοικος της Ραφήνας, όχι. Τον πληρώνουμε αδρά κάθε μήνα για το τίποτε που παράγει. Επιπλέον δικοί του άνθρωποι βρίσκονται σε καίρια πόστα του σημερινού σκηνικού (Παυλόπουλος, Παπαγγελόπουλος) ενώ στενοί συνεργάτες του όπως ο Αντώναρος εκτοξεύουν ρουκέτες επί τρία έτη προς τα μέσα. Δεν ξέρω αν τα πήρε ή όχι ο Γεωργιάδης, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν είναι κοιμίσης και ασκεί αντιπολίτευση. Ο Καραμανλής είναι πλέον προκλητικός. Την στιγμή που φάνηκε ότι πήγε να δικαιωθεί πριν λίγα χρόνια, έχασε την ευκαιρία. Αν ήταν τώρα αρχηγός, θα πήγαινε ξανά για συντριβή. Μην πλανάσθε που κομματικά στελέχη τον βλέπουν ως Μεσσία, ο ελληνικός λαός μόλις τον είδε το 2015 μαζί με άλλα φαντάσματα να παίρνει θέση, έδωσε 62% στο ΟΧΙ. Αν ο Μητσοτάκης δεν του στείλει τελεσίγραφο ότι είτε αλλάζει τακτική είτε διαγράφεται, θα έχει μόνιμα μια ανοικτή πληγή.

Εδώ φαίνεται αν κανείς λέγεται Κυριάκος ή Κούλης. 

Διαφορετικά, ίσως, ξαναλέω ίσως εκλεγεί η ΝΔ όταν γίνουν εκλογές και τότε να δούμε τι εσωστρέφεια και χαμός έχει να γίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail