Είναι ή δεν είναι μεγάλη η ευθύνη του Πάνου Καμμένου για ό,τι συμβαίνει (και πήγε να συμβεί) στα Ιμια;

Του Στρατή Μαζίδη

Τον Ιανουάριο του 1996 συνέβη αυτό που συνέβη στα Ιμια. Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στο no ships, no troops, no flags, μάζεψε τους νεκρούς της κι αποχώρησε με σκοπό να μην επιστρέψει ποτέ. 

Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς στις εθνικές εκλογές το εκλογικό σώμα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, με εξαίρεση τη Χίο, επιβράβευσε τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στα Δωδεκάνησα το ΠΑΣΟΚ είχε θριαμβεύσει.

Έκτοτε η κατάσταση στα Ιμια ήταν σχετικά ήσυχη ή αν προτιμάτε διαχειρίσιμη σε επικοινωνιακό επίπεδο με τον πόλεμο της τσιπούρας σε εξέλιξη.

Όσοι Ελληνες δοκίμασαν να διαπιστώσουν στην πράξη το "τα Ιμια είναι ελληνικά κι όποτε θέλουμε ανεβαίνουμε", είδαν ότι το Λιμενικό πάντα τους παρεμπόδιζε.

Τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε εκλογές κι αλλαγή κυβέρνησης. Ο πολύς στα λόγια, νέος υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος επισκέπτεται από αέρος τις βραχονησίδες, ρίχνει ένα στεφάνι στη θάλασσα και αποχωρεί.

Από εκείνην την ημέρα τα Ιμια άρχισαν να μπαίνουν ξανά σιγά σιγά στο κάδρο με τον Πάνο Καμμένο να αποδεικνύεται μεγάλος στα λόγια με κατά καιρούς δηλώσεις όπως "μπορεί να ανέβουν στα Ιμια, αλλά σε τι κατάσταση θα κατέβουν" ή ότι θα γίνει σκόνη όποιος πατήσει σε ελληνικό έδαφος.

Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται. Τον περίμεναν φέτος το Γενάρη στις βραχονησίδες και τις απέκλεισαν ναυτικά.

Προχθές είχαν σχέδιο να βυθίσουν σκάφος του Λιμενικού και να έχουμε ανθρώπινες - υλικές απώλειες.

Ο υπουργός είναι εξαφανισμένος. Δεν πήρε το πρώτο ελικόπτερο για την Καλόλιμνο.

Η χώρα εδώ και 20 περίπου ημέρες υφίσταται μια εισβολή και εθνικό της έδαφος τελεί υπό αποκλεισμό.

Η (επικοινωνιακή;) προσέγγιση του Πάνου Καμμένου στα χρόνια της παρουσίας του στο ΥΕΘΑ, έχει ή δεν έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αντιμετωπίζουμε σήμερα;

Θα μου πείτε, πας ή δεν πας στα Ιμια;

Αν δεν είσαι πρόθυμος και έτοιμος να το τραβήξεις δεν πας. Η Ελλάδα δεν είναι πρόθυμη να το τραβήξει. Αν ήταν, δε θα πετούσε συνολικά 1,8 δις ευρώ από το 2014 ως σήμερα σε κοινωνικά μερίσματα (τα οποία εισέπραξαν αυτοί που δεν εργάστηκαν πολλά χρόνια και δεν έβαλαν λεφτά στον ασφαλιστικό κουμπαρά) αλλά σε μαχητικά πέμπτης γενέας και νέες φρεγάτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail