«Αποδόμηση» της Ευρώπης συνέχεια - Αποσύρεται ο Σταυρός από χώρους της καθολικής θεολογικής σχολής μετά από 634 χρόνια

Βασίλης Στοϊλόπουλος (fb)

Πρώτη ημέρα των Χαιρετισμών στον ορθόδοξο κόσμο σήμερα, και η "είδηση" από την καθολική Αυστρία είναι ότι η διεύθυνση του πανεπιστημίου της Βιέννης αποφάσισε ότι ο Εσταυρωμένος στους χώρους της καθολικής θεολογικής σχολής αποσύρεται. Για «πραγματιστικούς λόγους πυρασφάλειας»! Μετά από 634 χρόνια!

Για εκείνους όμως που αντιμετώπισαν κριτικά αυτή την «αθώα διοικητική πράξη», όπως ο αναπληρωτής κοσμήτορας της σχολής J. H. Tück, η απόσυρση αυτή σηματοδοτεί ένα «ιστορικό μεταίχμιο» για τη χώρα των Άλπεων, καθώς αυτό το χριστιανικό σύμβολο «είναι συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό του κράτους» και αποτελεί ένα ακόμη «βήμα για να ξεχαστεί η ιστορία και ο πολιτισμός του».

Πέρα από αυτά όμως, ο Σταυρός είναι και ένα «κοσμικό σύμβολο» που «θυμίζει στον άνθρωπο την ευπάθεια, την επισφάλεια αλλά και τη θνησιμότητά του», αλλά και ένα «προειδοποιητικό σημάδι για την στροφή της επιστήμης προς την εργαλειακή τελειότητα και την εξουθενωτική αποδοτικότητα».

Κάποιοι «κακόπιστοι» προσθέτουν ακόμη ότι η πράξη αυτή αποτελεί μία ακόμη ένδειξη παράλογης «ανεκτικότητας» απέναντι στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, της επέλασης της παγκοσμιοποίησης, αλλά και ένα ακόμη βήμα προς την αποδόμηση της Ευρώπης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail