Η Γερμανία υπέγραψε 31 αμυντικές συμφωνίες με την Τουρκία σε 38 ημέρες

spiegel.de
Freepen.gr - Η Γερμανία ενέκρινε περισσότερες από 30 συμφωνίες αμυντικής βιομηχανίας με την Τουρκία το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας αναφέρει η dailysabah.com.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου που καταρτίστηκε λόγω κοινοβουλευτικής έρευνας από τον αριστερό πολιτικό Sevim Dağdelen, "από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 24 Ιανουαρίου 2018 εκδόθηκαν 31 άδειες για στρατιωτικά μέσα στην Τουρκία".

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει εγκρίνει στρατιωτικά όπλα με κωδικούς βόμβων, τορπίλων, πυραύλων, συστημάτων πυρόσβεσης και επιτήρησης, χερσαίων οχημάτων, πλοίων και εξοπλισμού πλοίων, αεροναυτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και ειδικών αρμάτων, συναφών μερών και εξοπλισμού

Οι συμφωνίες μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας για όπλα έχουν αποτελέσει πηγή έντασης μετά την ανακοίνωση του προηγούμενου μήνα ότι θα σταματούσε ο εκσυγχρονισμός των δεξαμενών Leopard 2. Η Άγκυρα και το Βερολίνο είχαν σχέδια να υποβληθούν σε εκσυγχρονισμό από την γερμανική εταιρεία αμυντικού κλάδου τα Leopard της Τουρκίας. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου ότι ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης μπήκε στον εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, κάθε σχέδιο αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Παρά τη μικρή δυσκολία στη συμφωνία των Leopard 2, αποκαλύφθηκε με την έκθεση του γερμανικού υπουργείου ότι οι δύο χώρες κάνουν business όπως συνήθως. Πρόσφατα, το γερμανικό περιοδικό Stern ισχυρίστηκε ότι η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall και η τουρκική εταιρεία BMC έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία στις 9 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ ώστε να εκσυγχρονίσουν τα άρματα μάχης Leopards και να έχουν καλύτερη προστασία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail