Πύρινος Μίκης σε 1.500.000 Ελληνες άλλαξε την ιστορία κι έλιωσε τους εθνομηδενιστές: «Καλοί μου Έλληνες, φασίστες, ρατσιστές, τραμπούκοι»

Freepen.gr - Ένας ζωηρός, πνευματώδης και βροντερός Μίκης Θεοδωράκης άλλαξε την ιστορία όπως άλλωστε του φώναζαν ρυθμικά 1.500.000 Ελληνες.

«Καλοί μου Έλληνες, φασίστες, αναρχικοί, ρατσιστές, τραμπούκοι. Θα μάθατε πως οι πατριώτες που μας κυβερνούν μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα, κύριε και λαέ, να μην μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά , φλογερά και ασυμβίβαστα, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή κι όπως εσύ με δίδαξες, κυρίαρχε ελληνικές λαέ, να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή με κάθε θυσία και σε' ευχαριστώ γι΄αυτό» ήταν το ξεκίνημα της ομιλίας του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές, είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ μίλησε για την πιο επικίνδυνη μορφή του φασισμού, την αριστερόστροφη όπως τη χαρακτήρισε.

«Εγώ θα παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου, ναι είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες τους τις μορφές. Και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του: την αριστερόστροφη. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι' αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».
 
«Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ όπως και τα σχετικά σύνθετα για την ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο» σημειώνοντας ότι «είναι κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων» και συνέχισε:

«Για εμάς είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου είναι στη δική τους ευχέρεια. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;»

Υπέδειξε τους εθνικούς κινδύνους και τον αλυτρωτισμό που θα λάβει επίσημη μορφή την αμέσως επόμενη ημέρα. 

Η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως μια νόθα Μακεδονία κι ας τα αφήσει όπως είπε να ζουν το μύθο τους με κάλπικους Μεγαλέξανδρους.

Υποστήριξε ότι καμία πρόταση δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν ερωτηθεί πρώτα ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα.

Επίσης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά το σταμπάρισμα του ελληνικού λαού από τους εθνομηδενιστές:

«Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός»

Την ομιλία του την αφιέρωσε στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που έφυφε σαν σήμερα από τη ζωή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail