Η ώρα της εσωτερικής σύγκρουσης στις SDF πλησιάζει; Άραβες μαχητές σήκωσαν την εικόνα του Ασαντ μέσα στη Ράκκα

Freepen.gr - Αγωνιστές από μια αραβική ομάδα που μάχεται με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις - πολιτικά εχθρικές προς την κυβέρνηση της Δαμασκού - σήκωσαν την εικόνα του προέδρου της χώρας μέσα στην πόλη της Raqqa.

Ένα βίντεο όπως κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει Αραβες μαχητές της Fursan Al-Jazeera των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, να αποδεικνύουν την υποστήριξη της κυβέρνησης στη Δαμασκό.

Το βίντεο παρουσιάζει έναν μαχητή να υψώνει μια εικόνα του Σύριου Προέδρου Bashar al-Assad στην περιοχή Sayf Al-Dawlah της πόλης Raqqa.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των αραβικών και κουρδικών φατριών στις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF), ιδίως υπό το πρίσμα ισχυρισμών ακτιβιστών ότι Αραβες και άλλοι μη Κούρδοι κακομεταχειρίζονται από τις κουρδικές αρχές εντός περιοχών της χώρας που ελέγχονται από το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα .

Η Fursan Al-Jazeera είναι σχετικά νέα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αφού προσχώρησε τον Απρίλιο του 2017. Οι μαχητές της είναι φυλές από την ανατολική Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail