REMUS 600 - Το αυτόνομο κατασκοπευτικό υποβρύχιο με τις μεγάλες δυνατότητες έπεσε στα χέρια του Ιράν;

Freepen.gr - Το Ναυτικό των ανταρτών Houthi (που υποστηρίζονται από το Ιράν) κατέλαβε ένα αυτόνομο κατασκοπευτικό υποβρύχιο στα ύδατα γύρω από τις ακτές της Υεμένης όπως αναφέρει το defence-blog.com.

Το Ναυτικό των Houthi κυκλοφόρησε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει το κατασχεμένο υποβρύχιο  που μοιάζει με το αυτόνομο υποβρύχιο όχημα REMUS 600. Το REMUS (Remote Environmental Measuring Units) είναι ένα θαλάσσιο ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Kongsberg Maritime.

Το REMUS 600 AUV / θαλάσσιο ρομπότ σχεδιάστηκε με τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Ναυτικών Ερευνών για την υποστήριξη της αυξανόμενης ανάγκης του Ναυτικού για εργασίες που απαιτούν εκτεταμένη αντοχή, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και μεγαλύτερο βάθος λειτουργίας. Τα AUVs μπορούν να εξοπλιστούν με μια ποικιλία ωφέλιμων φορτίων και αισθητήρων για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του πελάτη τόσο στα ωκεάνια όσο και στα ρηχά νερά.

Το REMUS 600 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε βάθη 600 μέτρων, επιτρέποντας σημαντικά αυξημένο εύρος λειτουργίας. Το ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο σύστημα μπορεί επίσης να διαμορφωθεί για εργασίες στα 1500 μέτρα.

Οι μονάδες REMUS χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία το 2003 κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Ιρακινή Ελευθερία για την ανίχνευση ναρκών και το 2011 κατά τη διάρκεια της τέταρτης έρευνας για τα "μαύρα κουτιά" από τη συντριβή της πτήσης AF447 της Air France, τα οποία και εντόπισαν με  επιτυχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail