Δε θα τουρκέψει αλλά θα γίνει Βραζιλιάνα - Η Βρετανία πούλησε τη ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού HMS Ocean στη Βραζιλία

Freepen.gr - Η Βρετανία φέρεται ότι έχει πουλήσει τη ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού, το ελικοπτεροφόρο HMS Ocean στη Βραζιλία για £ 84 εκατ. σύμφωνα με τη dailymail.co.uk.

Το HMS Ocean θα επανενεργοποιηθεί με τη σημαία του βραζιλιάνικου ναυτικού μετά την συμφωνία πολλών εκατομμυρίων λιρών, η οποία αφήνει τη Βρετανία χωρίς αεροπλανοφόρο αφού η νέα ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth δεν αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το 2020.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι η πώληση αυτή θα μειώσει τη δυνατότητα της Βρετανίας να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ωστόσο, οι ναυτικοί επιτελείς ισχυρίζονται ότι τα χρήματα χρειάζονται απελπισμένα για να καλυφθεί μια εκτιμώμενη μαύρη τρύπα 20 δισεκατομμυρίων λιρών σε αμυντικά κονδύλια.

Η UK Defence Journal ανέφερε ότι μια πηγή μέσα από την βραζιλιάνικη αμυντική κοινότητα, Roberto Lopes, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία είχε κλείσει.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Υπουργού Άμυνας δήλωσε στη MailOnline: «Οι συζητήσεις με τη Βραζιλία σχετικά με τη μακρά προγραμματισμένη πώληση του HMS Ocean βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις».

Το HMS Ocean, το οποίο κόστισε περί τα £ 150 εκατομμύρια όταν τέθηκε σε υπηρεσία, είναι εξοπλισμένο με ελικόπτερα Wildcat και Merlin Mk3.

Το πλοίο πραγματοποίησε ανακατασκευή 65 εκατομμυρίων λιρών στερλινών το 2014, κάνοντας αρκετούς να αναρωτηθούν γιατί δαπανήθηκαν χρήματα για την ανακαίνιση του πλοίου, μόνο για να πουληθεί για £ 15 εκατομμύρια περισσότερα.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail