Πακιστάν: θα απαντήσουμε στις ΗΠΑ και τον Τραμπ με κρύο αίμα. Είμαστε πυρηνική δύναμη και δε δεχόμαστε όρους!

Etereuti - pixabay
Freepen.gr - Το Ισλαμαμπάντ προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τράμπμ ενάντια στη δημιουργία κινδύνου για την αμερικανική και πακιστανική συνεργασία στο Αφγανιστάν, υποσχόμενο «ψυχρή» αντίδραση στην περικοπή βοήθειας της Ουάσινγκτον αναφέρει η Russia Today.

Σε μια αιχμηρή σειρά από tweets, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Khawaja Asif σημείωσε ότι το Πακιστάν "βιώνει ένα λουτρό αίματος" μετά την "τυφλή" εμπιστοσύνη στην Ουάσινγκτον:

«Ρωτάς τι κάνουμε; Από τις βάσεις μας κάνατε 57.800 επιθέσεις στο Αφγανιστάν ... χιλιάδες πολίτες και στρατιώτες μας έγιναν θύματα του πολέμου που ξεκίνησε εσείς »

Αναφερόμενος στο «αδιάκοπο έπος των θυσιών» του Πακιστάν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ο Asif έγραψε ότι «η ιστορία μας διδάσκει να μην εμπιστευόμαστε τυφλά τις ΗΠΑ ... δεν θα συμβιβαστούμε πια για την αξιοπρέπειά μας».

Ο υπουργός Άμυνας Khurram Dastgir Khan επανέλαβε τον προκλητικό τόνο του Asif κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την περασμένη Πέμπτη, κάνοντας λόγο για απάντηση με κρύο αίμα στη δηλωμένη πρόθεση της Ουάσιγκτον να παρακρατήσει βοήθεια ύψους 255 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, όπως ανέφερε η RIA Novosti.

Μιλώντας νωρίτερα στο BBC Ουρντού, ο Khan δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να «προτιμά» τη συνεργασία από την αντιπαράθεση, σημειώνοντας ότι το ήμισυ του εναέριου χώρου και των χερσαίων διαδρομών του Πακιστάν εξακολουθούν να είναι ανοικτές στις ΗΠΑ - και χωρίς αυτές, η ικανότητά του να λειτουργεί στο Αφγανιστάν θα μειωθεί σημαντικά.

Χαρακτηρίζοντας το Πακιστάν ως ανεξάρτητη πυρηνική δύναμη, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατό για την Ουάσιγκτον να υπαγορεύσει όρους στο Ισλαμαμπάντ με την παρακράτηση βοήθειας και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια να φέρει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν στο έδαφος του Πακιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail