Η τεράστια ευκαιρία που κλώτσησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παγίδα που έπεσε;

Του Στρατή Μαζίδη

Η σημερινή Ελλάδα μέσω της εξαθλίωσής της προσφέρει την ευκαιρία σε κάποιον που αληθινά θέλει να γίνει ηγέτης, να το πράξει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο χρόνια στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αντί να είναι ήδη πρωθυπουργός έχοντας ανατρέψει το χειρότερο και επικινδυνέστερο πρωθυπουργό της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, κρύβεται πίσω από τα προβλήματα.

Τελευταίο παράδειγμα το Σκοπιανό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει, λέει, να δει τι θα πράξουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κι επιμένει στην...εθνική (;) γραμμή του 2008 όπου ο κάτοικος της Ραφήνας αν και Μακεδόνας δεχόταν τη τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις. Με άλλα λόγια έδινε κι αυτός τη Μακεδονία.

Την ώρα που ο κόσμος ξεσηκώνεται και δείχνει ότι δεν επιθυμεί καμία χρήση του όρου Μακεδονία, ο Κυριάκος αντί να βγει μπροστά, πάλι κρύβεται.

Βασικά ο Κυριάκος σε κάνει να νομίζεις πως ντρέπεται που είναι Ελληνας, Χριστιανός και ό,τι άλλο υποτίθεται πως εκπροσωπεί το κόμμα του.

Αντί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, την αφήνει στον Τσίπρα. Δείτε τι δήλωσε στην Πέλλα:

«Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία. 

Ζητώ επίσης από την Κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».

Καμία αναφορά στη Μακεδονία και την ελληνικότητά της.

Γίνεται πλέον μέχρι και παρακολούθημα του Καμμένου που χθες βγήκε και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Αν δεν κωλοτουμπιάσει, τότε ίσως να έχει ξαναβρεί το όχημα να μπει στη Βουλή με το κοινό των ψηφοφόρων στο οποίο απευθύνεται.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη ακόμη πιο καταστροφική εκδοχή για τον Κυριάκο. Τσίπρας και Καμμένος που δε διστάζουν σε τίποτε, να είναι συνεννοημένοι ανοίγοντας επίτηδες το Σκοπιανό ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο, να πει και ο πρώτος "όχι" μετά το δεύτερο, να βγουν στο τέλος από πάνω ως πατριώτες και ο Μητσοτάκης να διπλώνει χάρτες κονταίνοντας ακόμη περισσότερο το κόμμα του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail