Μια απίστευτη μηχανή θανάτου

jessebridgewater - pixabay
Του Νίκου Γεωργαντζά

Γύρω στο 10.000 ΠΚΕ (προ κοινής εποχής), οι άνθρωποι και τα κατοικίδια ζώα τους αποτελούσαν πολύ λιγότερο του ενός τοις εκατό της χερσαίας πανίδας, επάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη. Σήμερα, οι άνθρωποι και τα κατοικίδια ζώα μας αποτελούμε το 98 τοις εκατό της εν λόγω χερσαίας πανίδας.

Έχουμε επίσης εγκαταλείψει κάθε κοινωνικό σύστημα τεχνολογίας και ανταγωνιζόμαστε με μένος για την περιχαρακωμένη τεχνική. Στην περιχαρακωμένη αυτή τεχνική βασίζεται η τεχνοκρατία μας, η οποία παράγει μια απίστευτη μηχανή θανάτου, υπό την αριστερο-κεντρο-δεξιά κομματοκαρατία του δεσποτικού καθεστώτος.

Το κόστος κάθε πολεμικού αεροπλάνου είναι γύρω στα US$160.000.000. Το εκπληκτικό αυτό χρηματικό ποσόν δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος πτήσης και διατήρησης, για παράδειγμα, ενός F-35, κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Φαντάσου αν το 10 τοις εκατό του προϋπολογισμού αυτής της απίστευτης μηχανής θανάτου αναδιανεμηθεί υπέρ της από κοινού ευδαιμονίας και ευημερίας των ανθρώπων. Το ερώτημα είναι: τι αλλαγές χρειαζόμαστε στην πολιτειακή μας αγωγή και παιδεία σήμερα, ώστε σε 300 χρόνια από τώρα, να δούμε το 10 τοις εκατό της μηχανής θανάτου να διατίθεται υπέρ και όχι κατά του ανθρωπίνου είδους;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail