Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Αν δε θέλουμε τα Σκόπια ως Μακεδονία τότε μόνη λύση είναι ο πόλεμος!

Freepen.gr - «Αν δε θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο. Αλλιώς δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλλουμε τη θέση μας [...] Για να επιβάλεις τη θέληση στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο. Σκοπός του πολέμου είναι ή η επιβολή της θέλησής μας στον αντίπαλο ή η καταστροφή του. Αν θέλουμε αυτό τότε το συζητάμε διαφορετικά. Αν θέλουμε να το λύοσυμε με διπλωματική λύση, πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμβιβαστούμε σε κάποια πράγματα. Να διαπραγματευθούμε. Τα πράγματα είναι. Ή το ένα θέλουμε, ή το άλλο. Αποφασίζουμε και παίρνουμε», δηλώνει στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ντζιμάνης.

Σε ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν ο ίδιος τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία, απάντησε:
«Η ονομασία δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Αν υπό όρους απαλλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις, το όνομα Μακεδονία μπορεί να ήταν ευνοϊκό και για εμάς».

Ωστόσο ο βουλευτής παραβλέπει όπως πολλοί άλλοι το γεγονός ο όρος "Μακεδονία" από μόνος είναι αλυτρωτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail