Κίνα: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε έναν πόλεμο

Freepen.gr - «Ο πόλεμος δεν απέχει πολύ από εμάς: οι περιφερειακές καταστάσεις γύρω από την Κίνα είναι περίπλοκες και ασταθείς και οι κίνδυνοι κρύβονται κάτω από την ειρήνη, η Κίνα δεν μπορεί να αντέξει μια στρατιωτική αποτυχία, οπότε πρέπει να γνωρίζουμε πλήρως τις πιθανότητες για μια κρίση και να είμαστε έτοιμοι για μάχη ανά πάσα στιγμή. Όταν η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, εισέρχεται επίσης σε μια περίοδο με υψηλούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια", γράφει η επίσημη εφημερίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) σύμφωνα με τους Global Times της Κίνας.

Το άρθρο αρχικά σημειώνει πως:  "Ένας στρατιώτης χωρίς επιθυμία για ετοιμότητα για τον πόλεμο δεν είναι καλός στρατιώτης" προειδοποιώντας ότι οι Κινέζοι στρατιώτες δεν είναι έτοιμοι για μάχη επειδή πολλοί αρνούνται να πιστέψουν ότι ο πόλεμος είναι επικείμενος.

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες όμως συμφωνούν ότι η απειλή μιας σύγκρουσης γύρω από την Κίνα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

"Σε περιοχές όπως η χερσόνησος της Κορέας, η μεθοριακή περιοχή Κίνας-Ινδίας και τα Στενά της Ταϊβάν, ο PLA πρέπει να προετοιμαστεί για όλες τα ενδεχόμενα. Τα εξωτερικά μας συμφέροντα σε περιοχές όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή απειλούνται επίσης λόγω τοπικής αστάθειας" σημειώνει Xu Guangyu, στρατηγός ε.α και ανώτερος σύμβουλος του China Arms Control and Disarmament Association σύμφωνα με τους Global Times.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...