Κίνα: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε έναν πόλεμο

Freepen.gr - «Ο πόλεμος δεν απέχει πολύ από εμάς: οι περιφερειακές καταστάσεις γύρω από την Κίνα είναι περίπλοκες και ασταθείς και οι κίνδυνοι κρύβονται κάτω από την ειρήνη, η Κίνα δεν μπορεί να αντέξει μια στρατιωτική αποτυχία, οπότε πρέπει να γνωρίζουμε πλήρως τις πιθανότητες για μια κρίση και να είμαστε έτοιμοι για μάχη ανά πάσα στιγμή. Όταν η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, εισέρχεται επίσης σε μια περίοδο με υψηλούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια", γράφει η επίσημη εφημερίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) σύμφωνα με τους Global Times της Κίνας.

Το άρθρο αρχικά σημειώνει πως:  "Ένας στρατιώτης χωρίς επιθυμία για ετοιμότητα για τον πόλεμο δεν είναι καλός στρατιώτης" προειδοποιώντας ότι οι Κινέζοι στρατιώτες δεν είναι έτοιμοι για μάχη επειδή πολλοί αρνούνται να πιστέψουν ότι ο πόλεμος είναι επικείμενος.

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες όμως συμφωνούν ότι η απειλή μιας σύγκρουσης γύρω από την Κίνα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

"Σε περιοχές όπως η χερσόνησος της Κορέας, η μεθοριακή περιοχή Κίνας-Ινδίας και τα Στενά της Ταϊβάν, ο PLA πρέπει να προετοιμαστεί για όλες τα ενδεχόμενα. Τα εξωτερικά μας συμφέροντα σε περιοχές όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή απειλούνται επίσης λόγω τοπικής αστάθειας" σημειώνει Xu Guangyu, στρατηγός ε.α και ανώτερος σύμβουλος του China Arms Control and Disarmament Association σύμφωνα με τους Global Times.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail