Η εντυπωσιακή γέφυρα που καταλήγει σε τούνελ και συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία

Freepen.gr - Το Øresund είναι ένα θαύμα της τεχνολογίας που συνδέει τη δανική πρωτεύουσα της Κοπεγχάγης με τη σουηδική πόλη Malmö.

Μια καλωδιωμένη γέφυρα τρέχει σχεδόν 8 χιλιόμετρα (5 μίλια) σε ένα τεχνητό νησί όπου μεταβαίνει σε μια σήραγγα που τρέχει άλλα 4 χλμ. (2.5 μίλια). Η γέφυρα η οποία διαθέτει αυτοκινητόδρομο και σιδηρόδρομο άνοιξε την 1η Ιουλίου 2000.

Το Øresund σχεδιάστηκε από τη δανική μηχανική COWI και ο κύριος αρχιτέκτονας ήταν ο George K.S. Ρότν. Η γέφυρα και η σήραγγα διασχίζουν το στενό Øresund και λειτουργούν από κοινού και από τις δύο χώρες.

Η γεφυρωμένη με καλώδιο γέφυρα διαθέτει δύο πυλώνες ύψους 204 μέτρων που υποστηρίζουν το μήκος των τετραγώνων μήκους 490 μ. μέσω του καναλιού Flinte. Ο αυτοκινητόδρομος τρέχει στο ανώτερο επίπεδο ενώ ο σιδηρόδρομος στο κατώτερο.

Οι περισσότερες από τις κατασκευές γεφυρών, συμπεριλαμβανομένων των πεσσών και των ανοιγμάτων, χτίστηκαν στη γη και ρυμουλκόντουσαν από μεγάλους πλωτούς γερανούς. Μόνο οι πυλώνες τοποθετήθηκαν "in situ".

Πληροφορίες και φωτογραφίες: twistedsifter.com

All photographs by Øresundsbro Konsortiet unless otherwise stated
 
oresund bridge tunnel connects denmark and sweden (1)
oresund bridge tunnel connects denmark and sweden (10)
oresund bridge tunnel connects denmark and sweden (14)
oresund bridge tunnel connects denmark and sweden (4)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail