Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ερντογάν - Η Συρία εκδιώκει την Αλ Κάιντα και η Αγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τους πρεσβευτές Ρωσίας-Ιράν

Στρατής Μαζίδης

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ερντογάν καθώς βλέπει ότι τα όνειρά του για το Ιντλίμπ τα παίρνει ο άνεμος, συνεπώς πολύ σύντομα οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που ελέγχουν την επαρχία θα αποτελούν παρελθόν.

Το τουρκικό καθεστώς κάλεσε τόσο τον Ιρανό όσο και το Ρώσο πρέσβη στην Αγκυρα μετά τη σημαντική πρόοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στο Ιντλίμπ. Δηλαδή οι Τούρκοι διαμαρτύρονται για τις επιχειρήσεις που διεξάγει ο νόμιμος στρατός μιας ξένης χώρας σε βάρος των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η Αγκυρα κάνει λόγο για παραβίαση της συμφωνίας αποκλιμάκωσης.

Ωστόσο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πείσει τους Ρώσους μετά τις επιθέσεις με drones στη βάση του Hmeimim.

Μια φορά πάντως οι Τίγρεις του Συριακού Στρατού συνέχισαν την προσπάθειά τους προς το στρατηγικό Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ όντας σε θέση βολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγκυρα στην αρχή της εισβολής στο Ιντλίμπ καλόβλεπε τη συγκεκριμένη βάση.

Σε κάθε περίπτωση πλησιάζει η στιγμή που θα απαιτήσουν οι Σύριοι με πειστικό τρόπο από τους Τούρκους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail