Ο κ. Ευγένιος Τραπεζόπουλος

Ιωάννης Γκόκας

Ο κ. Ευγένιος Τραπεζόπουλος κατοικεί ευδαίμων εις την καλά φυλασσομένην έπαυλιν του, περιτειχιζομένην αρτίως και έχουσα πέριξ τάφρον κροκοδείλων.

Εις τα περίχωρα οι παντός είδους Πληβείοι ατενίζουν με ανάμικτα συναισθήματα από τα γύρω υψώματα την συσσώρευση των αγαθών του.

Γνωρίζουν παιδιόθεν ότι είς μυστικόν τόπον εντός της επαύλεως ευρίσκεται θεϊκόν μηχάνημα,ο λεγόμενος Εκτυπωτής,όστις παράγει ανεξηγήτως την επαρκή πάντοτε ποσότητα εκείνων των πολύχρωμων χαρτιδίων με τα οποία ο φιλάνθρωπος κ. Τραπεζόπουλος ανταμοίβει αυτούς δια την εργασία και τα προϊόντα τους.

Έπειτα εκείνοι του τα επιστρέφουν δια να αγοράσουν τα δικά τους αγαθά. Μη δυνάμενοι να εύρουν τα ελλείποντα χαρτίδια δια να τον ανταμείψουν δια την φιλανθρωπίαν του, τον αναγκάζουν να λειτουργεί τον Εκτυπωτήν δια την αναγκαίαν αναπλήρωσιν.

Πλείστοι εκ των διανουμένων Πληβείων ομιλούν περί Δημοκρατίας και ορίζουν τα χαρτίδια ως το αναγκαίο μέσο συναλλαγής.

Ο ρακένδυτος τρελός των περιχώρων ,αφηγείται την εξήγηση της προφανούς απάτης του κ. Ευγένιου Τραπεζόπουλου εις βάρος τους.

Σε μικρό κύκλο ακουώντων.

Το ένα χέρι υψώνει στον ουρανό.

Το άλλο κρατά ένα μήλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail