Με τη χρέωση στις σακούλες θα αποζημιώσετε τη ζημιά Γερμανών εργοστασιαρχών για τα αποθέματά τους

Γιώργος Αδαλής

Eίπα να μη μιλήσω για το θέμα με τα 4 λεπτά της σακούλας αλλά δεν κρατήθηκα. Άκου λοιπόν Ελληνα. Θα πας τρία χρόνια πίσω! Και θα θυμηθείς όταν πήγες στα LIDL και σε χρέωσαν πρώτη φορά τις σακούλες και … κουφάθηκες. Γιατί έγινε αυτό όμως; Εμαθες; Δεν έμαθες, γιατί δεν στο είπε κανείς.

Στη Γερμανία λοιπόν, επιβλήθηκε ένας νόμος που υποχρέωνε την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από χάρτινες. Αποτέλεσμα ήταν να πάθουν μεγάλη ζημιά τα Γερμανικά εργοστάσια.

Σκέφτηκαν λοιπόν τη ζημιά αυτή να την πληρώσουν οι καταναλωτές. Βλέπετε τα Γερμανικά εργοστάσια είχαν τεράστια αποθέματα σακούλας στις αποθήκες τους που ΔΕΝ μπορούσαν να καταστραφούν. Γιατί στη Γερμανία το κράτος προστατεύει τους Εργοστασιάρχες και δε δίνει δεκάρα για το περιβάλλον των άλλων. Άλλωστε, γι αυτό μεταφέρει τα σκουπίδια της στην Κίνα και σε λίγο θα τα μεταφέρει στην Ελλάδα! Έτσι με την χρέωση αυτή, «αποζημιώθηκαν» οι Γερμανοί εργοστασιάρχες για τα αποθέματά τους. Όλο αυτό όμως, έπρεπε να συντομευτεί και τα Γερμανικά αποθέματα πλαστικής σακούλας να μειωθούν στο έπακρο!

Τώρα λοιπόν τα Ελληνικά σούπερ μάρκετς θα κινηθούν στην επιλογή εισαγωγής σακουλών από την Γερμανία, την οποία θα την πληρώσει φυσικά η Ελληνίδα νοικοκυρά!

Σε 3 με 4 χρόνια λοιπόν που θα έχουμε πληρώσει την ζημιά των Γερμανών εργοστασιαρχών, τότε θα φέρουν έναν άλλο νόμο (όπως στην Γερμανία) που θα υποχρεώνει τους πάντες να χρησιμοποιούν χάρτινες σακούλες στην Ελλάδα και θα απαγορεύσουν τις πλαστικές ΚΑΙ εδώ!

Όπως κατάλαβες Ελληνα, για άλλη μια φορά πληρώνεις τη διάσωση Γερμανών επιχειρηματιών με τα 4 λεπτά!

Τα μεταξωτά βρακιά Ελληνά μου θέλουν και μεταξωτούς κώλους!

Γι’αυτό μη με πρήζεις άλλο με τις αναρτήσεις σου για τον φόρο στις σακούλες. Εσύ Eλληνά μου είσαι αυτός που θέλεις Ευρώ και Ευρωζώνες. Κι αυτό κοστίζει αγαπητέ μου Ελληνα! Σταμάτα λοιπόν να μιλάς και πλήρωνε!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...